Βελτιωμένος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, σήμερα Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου 2024. Πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια. Περαιτέρω άνοδος των μεγίστων θερμοκρασιών. Βόρειοι άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες. Νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 26, στη Δυτική Ελλάδα από 10 έως 28 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 26 βαθμούς, στα Επτάνησα από 12 έως 27, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 22-24 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο, θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ.
Στην Αττική, περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά τμήματα του νομού τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24-25 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη, περιμένουμε παροδικές νεφώσεις κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς.
Πηγή: meteo.gr
