Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στην κατάληψη κτιρίου της διοίκησης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στου Ζωγράφου προχώρησαν το πρωί αντιεξουσιαστές με σκοπό τη δημιουργία «κέντρου αγώνα» για την ανάδειξη των θέσεων τους ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την υποβάθμιση των ζωών των φοιτητών.

Στη συνέχεια ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν με μηχανές στο ΕΜΠ και επιτέθηκαν σε πλήθος φοιτητών, που ανταποκρίθηκε άμεσα με κινητοποίηση, προκειμένου να τους απωθήσουν. 

Μάλιστα, ένστολοι κυνήγησαν άτομα μέσα σε χώρους τους ιδρύματος, στην σχολή των Ηλεκτρολόγων. 

«Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, έξω η Ασφάλεια από τις σχολές» και «ΕΛ.ΑΣ. Ελλήνων αστυνομικών, ρουφιάνων, δολοφόνων και βασανιστών» φώναζαν οι νέοι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε προσαγωγές ατόμων, που επιβίβασαν σε κλούβα. Αστυνομικές πηγές αναφερούν ότι η επιχείρηση ξεκίνησε μετά από κλήση πρυτανεία του ιδρύματος για συνδρομή.

Φοιτητές

Η Πρωτοβουλία αναρχικών/αντιεξουσιαστ(ρι)ών ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, που προχώρησε στη κατάληψη, καλεί σε ανοιχτή συνέλευση στήριξης σήμερα στις 4 μ.μ. στην κατειλημμένη πρυτανεία.

Σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικής πληροφόρησης indymedia σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «τα αυτοδιαχειριζόμενα, αντιεξουσιαστικά και αναρχικά στέκια μέσα στις σχολές δέχονται τεράστια καταστολή, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τις αλλεπάλληλες εκκενώσεις του Αυτοδιαχειρόμενου Στεκιού Πολυτεχνείου».

το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου, στο κτίριο των Χημικών Μηχανικών, εκκενώθηκε για τρίτη φορά (Βλ. «Μια εκκένωση… σίριαλ»).