Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σχεδόν 18 κιλά κοκαΐνη, εντοπίστηκαν σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με σημαία Χονγκ Κονγκ, το οποίο είχε αναχωρήσει από το Εκουαδόρ φορτωμένο με μπανάνες και τελικό προορισμό τη Νικομήδεια της Τουρκίας. Τα ναρκωτικά βρήκε το πλήρωμα μέσα σε κουτιά με ηλεκτρολογικό υλικό.

Ο πλοίαρχος μόλις το πλοίο μόλις κατέπλευσε στον Πειραιά, ειδοποίησε τις αρχές. Ακολούθησε έρευνα από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου και της Λιμενικής Αρχής Ραφήνας μετά των αστυνομικών σκύλων του Λιμενικού  ”Brat”, ”Κely” και ”Ρanto” στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του πλοίου, στο οποίο είχαν βρεθεί  20  συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 17.598γρ.

Έκρυβαν την κοκαΐνη μέσα σε φορτίο με μπανάνες

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, κατασχέθηκαν μία συσκευή εντοπισμού θέσης και η ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, η διακίνηση της οποίας θα επέφερε παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικής αξίας άνω των 600.000 ευρώ ευρώ.