Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Πολυάριθμη ομάδα νεαρών, κατοίκων της περιοχής και όσων μας συστήθηκαν «κάτοικοι κοντινών προαστίων» έκαναν και πάλι το Σάββατο, μόλις έδυσε ο ήλιος, κατόπτευση του χώρου: «Μάλλον αύριο ή, το άλλο Σάββατο θα γίνει το πάρτι» μας είπαν… Πού; Δάσος ανάμεσα σε σπίτια, κατάφυτη έκταση, φυσικός περίγυρος άλλοτε του «Νοσηλευτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού» («ΝΙΕΝ») και πράσινο σύνορο Μελισσίων-Νέας Πεντέλης (οδοί Κουντουριώτου, Λεωφόρος Αγίου Σίλα), αποκαλείται «η ντροπή της πόλης»! Ο σκληρός χαρακτηρισμός ανήκει στον Αγγελο Παλαιοδήμο ,επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πεντέλη 2020-Πράσινη, έξυπνη, δημοκρατική πόλη». Γιατί;

«Επειδή η εγκατάλειψη του από την τωρινή δημοτική αρχή και οι σαφέστατοι κίνδυνοι  που εγκυμονεί τόσο για τον πράσινο πνεύμονα όσο και την ασφάλεια όσων αυθαίρετα ,αλλά και παράλληλα μέσω συναίνεσης της δημοτικής αρχής, καταλαμβάνουν την χώρο ,δεν είναι μόνο προκλητική αλλά και ύποπτη! Η αγωνία κατοίκων ,όχι μόνο περίοικων ,επειδή είμαστε κάποιοι από αυτούς, μας υποχρεώνει σε συχνές αυτοψίες του χώρου. Ουσιαστική απουσία φύλαξης ,μπάζα ,κλαδιά ,σκουπίδια κάθε είδους και επισκέπτες ,όσοι περιφέρονται ανεξέλεγκτα. Ικανοί ,όπως γίνεται να εισβάλουν και στο κτίριο του ίδιου χώρου. Εκεί; Γκρεμισμένες ,ελεύθερες είσοδοι και στους χώρους του σπασμένα μπουκάλια, φιάλες υγραερίου και άλλες αιτίες τραυματισμού των εισβολέων ,όσων συνήθως οργανώνουν πάρτι με βεγγαλικά ,πυροτεχνήματα… Ολες τους αιτίες εκδήλωσης πυρκαγιάς! Βοηθά ,συμμετέχει η αδιαφορία της τοπικής δημοτικής αρχής».

• Μόνο της τωρινής; Οι παρούσες συνθήκες χρονολογούνται απ το μακρινό παρελθόν…

«Ναι, αλλά αυτό δεν είναι αιτία της τωρινής εγκληματικής αδράνειας! Και είναι αλήθεια κρίμα επειδή το καλοκαίρι του 2019 ,με απόφαση της τότε υπουργού Εργασίας κ.Αχτσιόγλου ,παράλληλα επιδίωξη του τότε δημάρχου κ.Στεργίου-Καψάλη ,με αυστηρές προϋποθέσεις ασφάλειας δάσους ,επισκεπτών ,παραχωρήθηκε ως ελεύθερος χώρος αστικού πρασίνου ,επίσης εκδηλώσεων… Αλλά με αυστηρές προϋποθέσεις ασφάλειας δάσους και επισκεπτών! Οσα τώρα απουσιάζουν…».

• Από εκεί ως τον χαρακτηρισμό «ύποπτη» η απόσταση είναι μεγάλη…

«Επιμένω στον ίδιο χαρακτηρισμό! Περιμένουμε πειστική απάντηση στο ερώτημα που έχουμε διατυπώσει προς την δήμαρχο από πέρυσι: Θα διενεργηθεί διαγωνισμός για την εκμίσθωση του «ΝΙΕΝ» στα Μελίσσια προκειμένου να στεγαστεί ιδιωτικό νοσοκομείο με εκμίσθωση για 50 χρόνια; Η εγκατάλειψη γεννά υποψίες! Περιμένουμε την επίσημη θέση της τωρινής δημοτικής αρχής… Τα προβλήματα στον Δήμο Πεντέλης δεν περιορίζονται εκεί ,θ αναδεικνύονται και άλλα ,μ έμφαση στις προτάσεις μας καθ οδόν προς τις εκλογές του Οκτωβρίου».