Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οι παροδικές χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, από τις βραδινές ώρες της Τρίτης και κυρίως τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Τετάρτης θα ενταθούν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μαγνησίας, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία και Αττική), της Εύβοιας και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου δίνοντας νέα ύψη χιονιού σε αυτές τις περιοχές.

<div style=”position:relative;padding-bottom:56.25%;”> <iframe style=”position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;” allow=”fullscreen; accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; payment” allowfullscreen frameborder=”0″ scrolling=”no” loading=”lazy” referrerpolicy=”unsafe-url” src=”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a11hkelc8h9r&playlistId=v-cqcci289hhrl” ></iframe> </div><div itemprop=”video” itemscope itemtype=”https://schema.org/VideoObject”> <meta itemprop=”name” content=”&quot;Θάφτηκαν&quot; στο χιόνι” /> <meta itemprop=”description” content=”Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία «Barbara» με φαινόμενα κυρίως στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα, στην Εύβοια και στο Νότιο Αιγαίο. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία τέως τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης προβλέπονται τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μαγνησίας, της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία και βόρεια τμήματα της Αττικής), της Εύβοιας, της Ανατολικής Πελοποννήσου, καθώς επίσης και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης. Στα παραθαλάσσια και υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Νοτίου Αιγαίου προβλέπεται κατά διαστήματα χιονόνερο. Βαθμιαία τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, με πιθανότητα ενίσχυσής τους τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Τετάρτης.” /> <meta itemprop=”duration” content=”PT3M30S” /> <meta itemprop=”thumbnailUrl” content=”https://i2thumbs.glomex.com/dC1jOWJwdjB6M210Z3gvMjAyMy8wMi8wNy8xMy8wNF8xN182M2UyNGM1MTkyNGNjLmpwZw==/profile:player-960×540″ /> <meta itemprop=”uploadDate” content=”2023-02-07T13:05:29.000Z” /> <meta itemprop=”embedUrl” content=”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a11hkelc8h9r&playlistId=v-cqcci289hhrl” /> </div>
  • Σε ορισμένες πεδινές περιοχές της Αττικής, το νέο ύψος του χιονιού υπολογίζεται έως τα 10 εκατοστά, ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα το ύψος του χιονιού αναμένεται να φτάσει τα 20-30 εκατοστά. Εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, χιονοστρώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειότερα τμήματα, αλλά υπολογίζεται να είναι κάτω από 5 εκατοστά χιονιού. Πιθανότητες για περιορισμένη χιονόστρωση υπάρχει και στα νοτιοανατολικά τμήματα του νομού.
  • Στη Βόρεια Εύβοια και στη Μαγνησία, όπου αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, είναι πιθανό να σημειωθούν έως 20 – 40 εκατοστά χιονιού, ενώ χιονοστρώσεις αναμένονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
  • Στην υπόλοιπη Ανατολική Στερεά, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται σε τμήματα της Βοιωτίας όπου αναμένονται έως και 20 – 30 εκατοστά χιονιού σε πεδινά τμήματα, ενώ και στα ανατολικότερα τμήματα της Φθιώτιδας αναμένονται 10 – 20 εκατοστά χιονιού. Τα σημαντικότερα ύψη χιονιού αναμένονται κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σημειώνοντας ότι ο παγετός εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», που πλήττει τη χώρα, θα είναι έντονος έως και την Πέμπτη, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

►Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει στη Μαγνησία η σφοδρή χιονόπτωση από το πρωί, καθώς στα προβλήματα στις μετακινήσεις ήρθε να προστεθεί η διακοπή στην ηλεκτροδότηση σε πολλούς οικισμούς του Νοτίου Πηλίου. Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» συνεχίζει να ταλαιπωρεί τη χώρα, δοκιμάζοντας ακόμη την Αττική, την Εύβοια, τη Βοιωτία και τη Φθιώτιδα.