Μπορεί η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» (με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις χιονοπτώσεις, τον παγετό και τους θυελλώδεις ανέμους) να είναι σε πλήρη εξέλιξη στη χώρα μας, ωστόσο υπάρχουν φοιτητικές εστίες που βιώνουν την… εποχή των παγετώνων.
Όπως καταγγέλλουν οι οικότροφοι της Φοιτητικής Εστίας Αθηνών (ΦΕΑ), της Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και των νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ (ΝΦΕΕΜΠ), υπάρχουν τραγικά προβλήματα θέρμανσης που οφείλονται στη διαχρονική πολιτική της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της φοιτητικής μέριμνας.
Με βάση τις παραπάνω συνθήκες, οι οικότροφοι απαιτούν «εδώ και τώρα» από την κυβέρνηση, τις διοικήσεις των ιδρυμάτων και των εστιών αλλά και από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ να λάβουν τα αναγκαία μέτρα. Παράλληλα, προαναγγέλλουν παρεμβάσεις στις διοικήσεις των εστιών και των Ιδρυμάτων, τονίζοντας πως θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ την ερχόμενη Πέμπτη.
