Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Κραυγή» αγωνίας για την αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ, που καταγγέλλει ότι πωλήθηκε στα «μουλωχτά» σε fund οικόπεδο πάνω στο οποίο βρίσκεται το εργοστάσιο.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει τον νέο κίνδυνο η ΒΙΟΜΕ καλεί τους πολίτες να σταθούν στο πλευρό της και να συμμετέχουν στην ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης της Κυριακής.

Oι συνεταιριστές θυμίζουν ότι στα δέκα περίπου χρόνια του μοναδικού αυτού εγχειρήματος τα έβαλαν «με Θεούς και Δαίμονες. Μας επιτέθηκαν τα ΜΑΤ, μας έκοψαν το ρεύμα εργολάβοι της ΔΕΗ, μας έβγαλε στο σφυρί η δικαστική εξουσία. Αλλά αντισταθήκαμε και αντέξαμε. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα».

«Το χρωστάμε στους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που βρεθήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια… Που ήρθατε στο εργοστάσιο, που τιμήσατε τη δουλειά μας αποκτώντας τα προϊόντα των κόπων μας. Που φωνάξατε μαζί μας στις διαδηλώσεις. Που σιγοτραγουδήσατε σε κάποια συναυλία στο κατειλημμένο εργοστάσιο. Που σταθήκαμε ώμο με ώμο απέναντι απ’ την αστυνομία» σημειώνεται στο κείμενο.

Θυμίζουμε ότι προηγήθηκαν πολλές προσπάθειες για πλειστηριασμό των οικοπέδων της ΒΙΟΜΕ, που συνεχίζει την παραγωγή προϊόντων ποιότητας -κατά βάση οικολογικά καθαριστικά, με κόστος 20% έως 50% από την υπόλοιπη αγορά-.