Η μητέρα του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, η οποία ξεκίνησε απεργία πείνας την περασμένη Τετάρτη ύστερα από την απόρριψη του αιτήματος της για άρση της προσωρινής κράτησής της με περιοριστικούς όρους, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει δήλωσε ο δικηγόρος της.
Ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση της, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 δήλωσε ότι σε επικοινωνία που είχε μαζί της του ανακοίνωσε την απόφαση της να συνεχίσει την απεργία πείνας διαμαρτυρόμενη για την απόρριψη του αιτήματος της για αποφυλάκιση.
Όπως είπε ο κ. Λύτρας, η μητέρα της 12χρονης βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, αλλά ο ίδιος της συνέστησε να κάνει υπομονή, καθώς σύντομα θα κατατεθεί και νέο αίτημα αποφυλάκισης.
Σε ότι αφορά την απόρριψη του πρώτου αιτήματος αυτή έγινε κατά πλειοψηφία και παρά το γεγονός ότι η μία δικαστής σε κείμενο 40 σελίδων αναφέρει το σκεπτικό της βάσει του οποίου η μητέρα της 12χρονης δεν έχει καμία εμπλοκή με την υπόθεση.
Ο κ. Λύτρας συμπλήρωσε επίσης ότι και η ίδια η 12χρονη έχει καταθέσει επανειλημμένα ότι η μητέρα της δεν εμπλέκεται με κανέναν τρόπο στην υπόθεση.
Χθες, δυναμική διαμαρτυρία έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποίησε πλήθος πολιτών σε ένδειξη αλληλεγγύης. Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες ζήτησαν την άμεση αποφυλάκιση της κατηγορούμενης για μαστροπεία (που βίαζε και εξέδιδε ο Μίχος) καμία συγκάλυψη του κυκλώματος trafficking και στήριξη της οικογένειας από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας.
Η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξη της στην «Εφ.Συν.» δήλωσε αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους για να αποδείξει την αθωότητά της και έστειλε μήνυμα στην κόρη της να μη νιώθει ενοχές, που εκείνη βρίσκεται στη φυλακή.
Επίσης, κατηγόρησε τον βασικό κατηγορούμενο, Ηλία Μίχο, ότι έμπλεξε το παιδί της και την ίδια, απάντησε για τα στοιχεία που κρίθηκαν ενοχοποιητικά για εκείνη και περιέγραψε τα μηνύματα που είναι απαλλακτικά αλλά δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας