Κλειστά θα παραμείνουν και στις 10 Ιανουαρίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου.
Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση του Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου και έπειτα από συνεννόηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Κατερίνα Στρατάκη, για προληπτικούς λόγους προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σχετικές αυτοψίες των μηχανικών στα σχολικά κτήρια που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.
Ο έλεγχοι πραγματοποιούνται όπως και σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κτήρια του Δήμου που υπέστησαν ρηγματώσεις από τη σεισμική διεργασία που ξεκίνησε τα χαράματα του περασμένου Σαββάτου.
Μετά τον σεισμό των 4,9 βαθμών ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί. Το μπαράζ δονήσεων αποτελεί μία ένδειξη εκτόνωσης του φαινομένου, σύμφωνα με τον καθηγητή Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας.
