Τραγικό θάνατο φαίνεται ότι βρήκε ο επιβάτης του τουριστικού λεωφορείου στο Βουκουρέστι, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως, ενώ μία από τους 16 τραυματίες νοσηλεύεται διασωληνωμένη και βρίσκεται σε κώμα. Οι υπόλοιποι τραυματίες θα παραμείνουν νοσηλευόμενοι, αλλά η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται κρίσιμη. Ακόμη οκτώ ελαφρά τραυματίες έφυγαν για το ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται οι επιβαίνοντες στο λεωφορείο.
Τις τελευταίες πληροφορίες για την κατάσταση των τραυματιών του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος έδωσε στην ΕΡΤ η γραμματέας επικοινωνίας της ελληνικής πρεσβείας στη ρουμανική πρωτεύουσα, η οποία διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν παιδιά μεταξύ των τραυματιών, όπως αναφερόταν αρχικά. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο συμπολίτης μας που έχασε τη ζωή του δεν πέθανε από ανακοπή, όπως είχε αναφερθεί αρχικά, αλλά τραυματίστηκε στο κεφάλι και ανασύρθηκε νεκρός από τους άνδρες της Πυροσβεστικής.
Επίσης, η κ. Κωστούλα ανέφερε ότι οι επιβάτες του λεωφορείου θα παραμείνουν απόψε στο Βουκουρέστι, και ίσως αναχωρήσουν αύριο, Σάββατο, για την Ελλάδα. Τα προσωπικά τους αντικείμενα θα τα παραλάβουν όταν ολοκληρωθεί η έρευνα για το δυστύχημα, οι συνθήκες του οποίου δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.
Από τις υπάρχουσες πληροφορίες φαίνεται ότι παραβίασε το όριο ύψους δρόμου στο κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας και προσέκρουσε σε μεταλλική δοκό για τη σήμανση.
Το τουριστικό λεωφορείο, με έναν οδηγό και 47 επιβάτες, είχε ξεκινήσει το απόγευμα της Πέμπτης από τον Βόλο. Εκεί επιβιβάστηκαν έξι άτομα, στη συνέχεια παρέλαβε στη Λάρισα 24 άτομα, και 17 άτομα από τη Θεσσαλονίκη. Επρόκειτο για οργανωμένη εκδρομή στη ρουμανική πρωτεύουσα και οι ταξιδιώτες επιθυμούσαν να περάσουν τα Χριστούγεννα στη ρουμανική πρωτεύουσα.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε με συγγενείς των τραυματιών, για να τους μεταφέρει «τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση και τη διαβεβαίωσή του πως η ελληνική πρεσβεία θα τους συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο. Επανέλαβε την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια ζωής Έλληνα πολίτη».
Επιπλέον, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρουμάνο ομόλογό του Μπογντάν Αουρέσκου, «προκειμένου να τον ευχαριστήσει για την άμεση ανταπόκριση των ρουμανικών αρχών και την άριστη συνεργασία που έχουν με την ελληνική πρεσβεία στο Βουκουρέστι για την αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής κατάστασης».
♦ Υπενθυμίζεται ότι τα τηλέφωνα επικοινωνίας στο Υπουργείο Εξωτερικών (Κρυπτογραφική Υπηρεσία) για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία είναι τα ακόλουθα:
210 368 1730
210 368 1350
