Τραγωδία το απόγευμα του Σαββάτου στον χωριό Χρυσοχώραφα του Δήμου Ηράκλειας στις Σέρρες. Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του, όταν ένα πεύκο στην αυλή του σπιτιού του ξεριζώθηκε από τους δυνατούς ανέμους και τον καταπλάκωσε.
Στο σημείο έσπευσαν οι συγγενείς του και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά ήταν ήδη αργά. Ο θάνατός του, όπως διαπίστωσαν οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου μεταφέρθηκε αργότερα, ήταν ακαριαίος.
Σύμφωνα, με πληροφορίες που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, τον άτυχο άνδρα εντόπισε νεκρό ο αδερφός του, ο οποίος εκτιμά ότι το θύμα έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε να πάρει το κινητό του και το ασύρματο τηλέφωνο του σπιτιού από ένα τραπέζι κάτω από το δέντρο, την ώρα που εκείνο έπεσε.
Χθες το απόγευμα, η Βόρεια Ελλάδα χτυπήθηκε από σφοδρή καταιγίδα. Συγκεκριμένα επλήγησαν οι Σέρρες, η Βέροια και το Κιλκίς.
Οι δυνατοί άνεμοι μάλιστα προκάλεσαν πολλά προβλήματα, με την πυροσβεστική να δέχεται τουλάχιστον 120 κλήσεις για κοπές δέντρων και απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες. Στέγες και δέντρα ξεριζώθηκαν, ενώ σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, αλλά και προβλήματα σε συνδέσεις του ίντερνετ. Όλο το βράδυ συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ με εργαζόμενους στους Δήμους και τις κοινότητες προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.
