Αθήνα, 17°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.3° 14.8°
1 BF
85%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.6° 13.1°
1 BF
81%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
21.5° 17.0°
2 BF
73%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
10°C
11.9° 9.9°
0 BF
93%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
14°C
14.3° 13.0°
1 BF
86%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
9°C
10.6° 9.4°
1 BF
100%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
18.6° 18.6°
1 BF
74%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
27.7° 20.2°
1 BF
83%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
16°C
16.6° 14.6°
2 BF
76%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.4° 16.8°
2 BF
82%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
1 BF
76%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.5° 20.5°
2 BF
76%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
12°C
13.0° 11.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
19.6° 12.5°
0 BF
79%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
21°C
21.0° 20.8°
10 BF
10%
Χαλκίδα
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
17.1° 15.0°
1 BF
85%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
15°C
15.5° 15.5°
1 BF
85%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
15.0° 10.7°
1 BF
100%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
12.4° 12.4°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Dreamstime.com

Τέταρτο εξώδικο σε «Εφ.Συν.» και Reporters United για τις υποκλοπές

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 25 Αυγούστου, η «Εφ.Συν.» έλαβε εξώδικο από τον επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιο για την έρευνα του Reporters United και της «Εφ.Συν.» σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Το εξώδικο αναφέρεται στο δημοσίευμα της 4ης Αυγούστου (Μεσοτοιχία το Μαξίμου με το Predator), το οποίο τεκμηρίωσε νέα ευρήματα που φέρνουν το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κοντά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Ηταν το τέταρτο εξώδικο για το ίδιο ρεπορτάζ, ενώ στο μεταξύ είχε μεσολαβήσει η αγωγή του πρώην γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, τη μέρα της παραίτησής του από το Μαξίμου.

Το εξώδικο του κ. Μπίτζιου αναφέρει ότι στην έρευνά μας εμπεριέχονται «βαρύτατοι, αναληθείς, προσβλητικοί και συκοφαντικοί ισχυρισμοί» σε βάρος του, καθώς και «σωρεία αναληθών και προσβλητικών ισχυρισμών και υπαινιγμών» που πλήττουν «βάναυσα την τιμή, την υπόληψη και την εν γένει προσωπικότητά» του ως επιχειρηματία, ανθρώπου και οικογενειάρχη.

Ο κ. Μπίτζιος δεν αμφισβητεί κανένα από τα στοιχεία της πρωτογενούς έρευνάς μας που τεκμηρίωνε τις εταιρικές συνδέσεις που ξεκινούν από τον πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και φτάνουν μέχρι τον ίδιο. Ακόμη, ο κ. Μπίτζιος αναφέρεται κυρίως σε δύο αναφορές μας σε προηγούμενα ρεπορτάζ του inside story που αφορούν τη σχέση του ίδιου με τις εταιρείες Intellexa και Krikel. Απαντούμε με τα ανάλογα τεκμήρια.

Οι συνδέσεις

Ο κ. Μπίτζιος αναφέρει στο εξώδικό του: «Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία που θα μπορούσατε ευχερώς να αναζητήσετε στο ΓΕΜΗ, ο ίδιος διετέλεσα αναπληρωματικός σύμβουλος-διαχειριστής με δικαίωμα άσκησης των καθηκόντων μου μόνο σε περίπτωση της μοναδικής συμβούλου-διαχειρίστριας των εταιρειών INTELLEXA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με αριθμό ΓΕΜΗ 154460701000, APOLLO TECHNOLOGIES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με αριθμό ΓΕΜΗ 154460301000 και HERMES TECHNOLOGIES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με αριθμό ΓΕΜΗ 154461601000 και αποκλειστικά για την περιορισμένη χρονική περίοδο από 15.05.2020 έως 30.06.2021».

Απάντηση: Στο δημοσίευμα τόσο της «Εφ.Συν.» όσο και του Reporters United αναφέρεται ότι ο κ. Μπίτζιος ήταν αναπληρωτής διαχειριστής, όπως ακριβώς αναφέρεται και στο εξώδικό του, κάτι που σημαίνει ότι αναπλήρωνε τη μοναδική σύμβουλο διαχειρίστρια της εταιρείας (συγκεκριμένα, τη Sara Aleksandra Hamou). Μάλιστα, στην ηλεκτρονική έκδοση του Reporters United και της «Εφ.Συν.» εμπεριέχεται και σύνδεσμος από έγγραφο της Intellexa στο ΓΕΜΗ.

Ακόμη, ο κ. Μπίτζιος αναφέρει στο εξώδικό του ότι «εμφανίζετε εμένα ως εμπλεκόμενο σε δήθεν παράνομες και επιλήψιμες δραστηριότητες και δη ως “πρόσωπο-κλειδί” της υπόθεσης των επισυνδέσεων που απασχολεί αυτή την περίοδο την κοινή γνώμη και ως το πρόσωπό που τάχα “συμμετείχε στο πλέγμα εταιρειών της Intellexa στην Ελλάδα την κρίσιμη περίοδο που το παράνομο λογισμικό της εταιρείας, το Predator, αποπειράθηκε να χακάρει το κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη”».

Λίγο παρακάτω, ο επιχειρηματίας προσθέτει: «Παρουσιάζομαι δηλαδή, άνευ αποδείξεων και μέσω δήθεν εταιρειών συσχετίσεων, να συμμετέχω σε επαφές, συναλλαγές και πράξεις παρακολουθήσεων και υποκλοπών, τις οποίες ουδέποτε διέπραξα και δεν θα μπορούσα να διαπράξω».

Και σημειώνει: «Η επικαλούμενη παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου (σ.σ.: του κ. Ανδρουλάκη) φέρεται ότι έγινε σε χρόνο μεταγενέστερο, ήτοι την περίοδο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2021. Κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου 2021, ουδεμία πλέον σχέση (υπαλληλική, μετόχου, συμβούλου αναπληρωτή ή μη κ.λπ.) με συνέδεε και ουδεμία σχέση με συνδέει σήμερα με τις εν λόγω εταιρείες και κατ’ επέκταση ουδεμία συμμετοχή θα μπορούσα να έχω ούτε και απλή γνώση περί της προμήθειας του λογισμικού Predator στη φερόμενη απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη».

Η ΕΑΔ

Απάντηση: Εκτός από τη σχέση του κ. Μπίτζιου με την Intellexa μέχρι τον Ιούνιο του 2021 (την οποία επιβεβαιώνει το εξώδικο), η έρευνά μας, επικαλούμενη σχετικό δημοσίευμα του inside story, ανέφερε ότι ο κ. Μπίτζιος ήταν εκπρόσωπος του υποκαταστήματος της Feroveno στην Ελλάδα έως τον Νοέμβριο του 2021. Η σχέση της Feroveno με την Intellexa προκύπτει και από την Εκθεση Ελέγχου (10.7.2022) της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) για την υπόθεση Predator την οποία έχουμε στη διάθεσή μας. Η ΕΑΔ εξηγεί ότι διενήργησε έλεγχο και στη Feroveno Limited καθώς και σε άλλες εταιρείες «επειδή συντρέχουν λόγοι διερεύνησής τους λόγω της εταιρικής τους σχέσης» με την Intellexa.

Στη βάση αυτών των στοιχείων η έρευνά μας ανέφερε ότι ο κ. Μπίτζιος «συμμετείχε στο πλέγμα εταιρειών της Intellexa στην Ελλάδα την κρίσιμη περίοδο που το παράνομο λογισμικό της εταιρείας, το Predator, αποπειράθηκε να χακάρει το κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη».

Σε άλλο σημείο του εξωδίκου του ο Φέλιξ Μπίτζιος αναφέρει πως «σφοδρά αναληθής είναι και ο ισχυρισμός ότι διετέλεσα και σύμβουλος της εταιρείας KRIKEL ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (με αριθμό ΓΕΜΗ 142811701000) το 2018, γεγονός που θα μπορούσατε να έχετε επιβεβαιώσει από όλα τα εταιρικά έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ σκοπίμως όμως δεν πράξατε».

Απάντηση: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του inside story, το οποίο επικαλεστήκαμε στη δική μας έρευνα, η Krikel υπέγραψε το 2018 σύμβαση με μια κυπριακή εταιρεία του Φέλιξ Μπίτζιου, τη Viniato Holdings Limited, για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2018, έναντι αμοιβής 550.000 ευρώ. Μάλιστα στο άρθρο 11 της σύμβασης αυτής, ο κ. Μπίτζιος αναφέρεται ως «εκπρόσωπος του συμβούλου» (consultant representative), της Viniato δηλαδή.

Η σημασία της Krikel έγκειται στο ότι είναι η εταιρεία που σύμφωνα με το πόρισμα της ΕΑΔ συνήψε έξι απόρρητες συμβάσεις με το Δημόσιο την περίοδο 2018-2020.

Στο εξώδικό του ο κ. Μπίτζιος μάς ζητά να απόσχουμε στο μέλλον «από κάθε σχετική αρνητική αναφορά και σύνταξη άρθρου με αναληθές και προσβλητικό περιεχόμενο».

Η τακτική της αποστολής εξωδίκων προς δημοσιογράφους θεωρείται διεθνώς (ακόμα και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή) πως εντάσσεται στις Στρατηγικές Αγωγές κατά της Συμμετοχής του Κοινού, τις λεγόμενες SLAPP, σκοπός των οποίων είναι να φιμώσουν όσους ασκούν κριτική (μέλη της κοινωνίας των πολιτών και οργανισμούς, μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους) μέσω της ηθικής και οικονομικής εξουθένωσής τους.

Φίμωση

Είναι αξιοσημείωτο ότι σημαντικοί οργανισμοί δικαιωμάτων και Τύπου από την Ελλάδα και το εξωτερικό (όπως η ΕΣΗΕΑ, η Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου IPI, το Παγκόσμιο Δίκτυο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας GIJN, οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα RSF και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων EFJ) εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την αγωγή Δημητριάδη, σε αρκετές περιπτώσεις χαρακτηρίζοντάς τη SLAPP με σκοπό τη φίμωση της δημοσιογραφίας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε γραπτώς και τηλεφωνικώς με τον κ. Μπίτζιο πριν και από τα δύο δημοσιεύματά μας που αναφέρονται στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες (Ο Μεγάλος Ανιψιός κι ο Μεγάλος Αδερφός, 3.6.2022 & Μεσοτοιχία το Μαξίμου με το Predator, 4.8.2022). Μάλιστα, σε γραπτό μας αίτημα στις 30 Ιουλίου προς τον Παναγιώτη Μπίτζιο, αδερφό του Φέλιξ, ζητήσαμε να μιλήσουμε με τον πρώην αναπληρωματικό διαχειριστή της Intellexa. Παρ’ όλα αυτά, δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσουμε με τον κ. Μπίτζιο.

Εμείς θα συνεχίσουμε να τον αναζητούμε στο πλαίσιο της έρευνας, όπως επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Το επίμαχο δημοσίευμα της «Εφ.Συν.», 4.8.22

Το Εξώδικο

Ο κ. Μπίτζιος σημειώνει στο εξώδικό του και τα εξής:

«Ειδικότερα, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ” και εν συνεχεία αναπαράχθηκε στην ιστοσελίδα σας το δημοσίευμα με ημερομηνία 04.08.2022 και υπό τον τίτλο “Μεσοτοιχία το Μαξίμου με το Predator”, που συνέταξαν οι πρώτος και δεύτερος εξ υμών. Το περιεχόμενο του δημοσιεύματος αυτού είναι, τουλάχιστον όσον αφορά στο πρόσωπό μου, αναληθές, ανακριβές, μη ανταποκρινόμενο στην πραγματικότητα και ιδιαιτέρως προσβλητικό και απαξιωτικό για εμένα, με ταυτόχρονη χρήση υπαινιγμών που θίγουν και προσβάλλουν βάναυσα την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητά μου.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της 04ης.08.2022 και αναπαράχθηκε στην ιστοσελίδα www.efsyn.gr με τίτλο σε έντονα γράμματα “Μεσοτοιχία το Μαξίμου με το Predator”, εμφανίζετε εμένα ως εμπλεκόμενο σε δήθεν παράνομες και επιλήψιμες δραστηριότητες και δη ως “πρόσωπο-κλειδί” της υπόθεσης των επισυνδέσεων που απασχολεί αυτή την περίοδο την κοινή γνώμη και ως το πρόσωπο που τάχα “συμμετείχε στο πλέγμα εταιρειών της Intellexa στην Ελλάδα την κρίσιμη περίοδο που το παράνομο λογισμικό της εταιρείας, το Predator, αποπειράθηκε να χακάρει το κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη”.

Αναφέρεται επί λέξει, μεταξύ άλλων, στο σχετικό δημοσίευμα ότι: “Πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση είναι ο επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτζιος. Διετέλεσε αναπληρωτής διαχειριστής της Intellexa (της εταιρείας που εμπορεύεται το Predator) από τις 31 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Ιουνίου 2021. Ηταν παράλληλα εκπρόσωπος του υποκαταστήματος της Feroveno στην Ελλάδα, εταιρείας που επίσης ανήκει στο πλέγμα εταιρειών της Intellexa, ώς τον Νοέμβριο του 2021. Διετέλεσε σύμβουλος της Krikel το 2018, όπως αποκάλυψε το inside story, εταιρείας που σύμφωνα με το πόρισμα της Εθνικής Αρχικής Διαφάνειας (ΕΑΔ) συνήψε έξι απόρρητες συμβάσεις με το Δημόσιο την περίοδο 2018-2020”.

Με το ανωτέρω άρθρο που συνέταξαν οι πρώτος και δεύτερος εξ υμών και επέτρεψαν τη δημοσίευση και δημοσιοποίησή του η τρίτη και ο τέταρτος εξ υμών, διαδόθηκαν σε βάρος μου αναληθείς, αναπόδεικτοι και προσβλητικοί ισχυρισμοί και ειδήσεις, που αμαυρώνουν την τιμή και την υπόληψή μου ως επιχειρηματία, επαγγελματία, ανθρώπου και οικογενειάρχη, αφού, εν γνώσει της αναλήθειας του περιεχομένου του ανωτέρω δημοσιεύματος ή τουλάχιστον υπαίτιας άγνοιας της αναλήθειας αυτού, διαδώσατε σε ευρύτατο κύκλο προσώπων - αναγνωστών της εφημερίδας “Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ” και επισκεπτών της ιστοσελίδας www.efsyn.gr ότι εμπλέκομαι και μάλιστα έχοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο, χαρακτηριζόμενος ως το πρόσωπο-κλειδί, στην υπόθεση των επισυνδέσεων που απασχολεί αυτή την περίοδο την κοινή γνώμη, διά της συμμετοχής μου μέσω του πλέγματος εταιρειών της Intellexa στην Ελλάδα, η οποία εμπορεύεται το παράνομο λογισμικό της Predator, στην απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη!

Παρουσιάζομαι, δηλαδή, άνευ αποδείξεων και μέσω δήθεν εταιρικών συσχετίσεων, να συμμετέχω σε επαφές, συναλλαγές και πράξεις παρακολουθήσεων και υποκλοπών, τις οποίες ουδέποτε διέπραξα και δεν θα μπορούσα να διαπράξω.

Στο παραπάνω δημοσίευμα σκόπιμα, χρησιμοποιήσατε αναληθείς ειδήσεις και προσβλητικά και ψευδή πραγματικά περιστατικά για το πρόσωπό μου, πράγμα που αποδεικνύει την πρόθεση απαξίωσης και προσβολής της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψής μου, ιδίως εκ μέρους των πρώτου και δευτέρου εξ υμών που συντάξατε το εν λόγω άρθρο, αλλά και της τρίτης και τετάρτου εξ υμών που φιλοξενήσατε το άρθρο αυτό σε μεγάλο τμήμα και εμφανέστατο σημείο της ημερήσιας πολιτικής εφημερίδας “Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ” και αναρτήσατε αυτό στην ιστοσελίδα σας www.efsyn.gr, προκαλώντας ιδιαιτέρως αρνητική εντύπωση και εικόνα σε σημαντικό αριθμό αναγνωστών της εφημερίδας, επισκεπτών της ανωτέρω ιστοσελίδας και στο ευρύτερο κοινό, αρνητική φημολογία για την αξιοπιστία και φερεγγυότητά μου ως επιχειρηματία και επαγγελματία, καθώς και προσβολή και απαξίωση του προσώπου μου ως προς τον τρόπο που ασκώ την καθ’ όλα νόμιμη επιχειρηματική μου δραστηριότητα, σε μια εποχή μάλιστα, που η κοινή γνώμη απασχολείται έντονα με το ζήτημα των επισυνδέσεων στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα σας, λοιπόν, είναι άκρως συκοφαντικό, αναληθές και παραπλανητικό σε ό,τι αφορά το πρόσωπό μου τουλάχιστον.

Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία που θα μπορούσατε ευχερώς να αναζητήσετε στο ΓΕΜΗ, ο ίδιος διετέλεσα αναπληρωματικός σύμβουλος - διαχειριστής, με δικαίωμα άσκησης των καθηκόντων μου μόνo σε περίπτωση κωλύματος της μοναδικής σύμβουλου - διαχειρίστριας των εταιρειών INTELLEXA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με αριθμό ΓΕΜΗ 154460701000, APOLLO TECHNOLOGIES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με αριθμό ΓΕΜΗ 154460301000 και HERMES TECHNOLOGIES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με αριθμό ΓΕΜΗ 154461601000 και αποκλειστικά για την περιορισμένη χρονική περίοδο από 15.05.2020 έως 30.06.2021.

Ομως, όπως προφανώς πολύ καλά γνωρίζετε ή τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζετε και να έχετε διασταυρώσει, σύμφωνα με όλα τα δημοσιεύματα που ο ίδιος διάβασα στον ελληνικό και ξένο Τύπο, αλλά και τις δημόσιες τοποθετήσεις του κου Ανδρουλάκη, η επικαλούμενη παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου φέρεται ότι έγινε σε χρόνο μεταγενέστερο, ήτοι την περίοδο Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου 2021.

Κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου 2021, ουδεμία πλέον σχέση (υπαλληλική, μετόχου, συμβούλου αναπληρωτή ή μη κ.λπ.) με συνέδεε και ουδεμία σχέση με συνδέει σήμερα με τις εν λόγω εταιρείες και κατ’ επέκταση ουδεμία συμμετοχή θα μπορούσα να έχω ούτε και απλή γνώση περί της προμήθειας του λογισμικού Predator στη φερόμενη απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Περαιτέρω, σφόδρα αναληθής είναι και ο ισχυρισμός ότι διετέλεσα και σύμβουλος της εταιρείας KRIKEL ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (με αριθμό ΓΕΜΗ 142811701000) το 2018, γεγονός που θα μπορούσατε να έχετε επιβεβαιώσει από όλα τα εταιρικά έγγραφά της που έχουν αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ, σκοπίμως όμως δεν πράξατε.

Ως εκ τούτου, ΔΗΛΩΝΩ ΡΗΤΑ και ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ότι δεν συνδέομαι με κανένα απολύτως τρόπο με τις ανωτέρω εταιρείες ήδη από την 30.06.2021 και φυσικά πως ουδεμία εμπλοκή έχω εγώ ο ίδιος ή συγγενικά μου πρόσωπα με την υπόθεση στην οποία αναφέρεστε στο δημοσιευθέν και αναρτηθέν άρθρο σας και με όσα υπαινίσσεστε εις βάρος μου τα οποία με διαβάλλουν και θίγουν ανεπανόρθωτα την επαγγελματική μου υπόληψη, τιμή και αξιοπρέπεια»

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες εξώδικο:

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τέταρτο εξώδικο σε «Εφ.Συν.» και Reporters United για τις υποκλοπές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας