Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Δυσανεξία στην κριτική ακόμα και από τους μαθητές που απαρτίζουν τη Βουλή των Εφήβων εμφανίζει η κυβέρνηση – αυτό αποδεικνύουν τα όσα εκτυλίχθηκαν στις 15 Ιουλίου. Οπως μεταφέρουν μαθητές στην «Εφ.Συν.», στη διάρκεια συζήτησης με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, και την υφυπουργό Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σχετικά με τον ψηφιακό κόσμο, έφηβος βουλευτής πήρε τον λόγο χαρακτηρίζοντας τα κυβερνητικά νομοσχέδια στην παιδεία «εκτρώματα», ενώ ακολούθησαν αναφορές στις δικαστικές υποθέσεις αποφυλάκισης των Δ. Λιγνάδη και Ε. Κορκονέα όπως και στην πανεπιστημιακή αστυνομία, ακόμα και στο νομοσχέδιο που έρχεται για το περιβάλλον.

Ακολούθησε απάντηση του Κ. Τασούλα, ότι τα νομοσχέδια δεν είναι εκτρώματα καθώς προηγείται δημόσια διαβούλευση 2-3 εβδομάδων, για να λάβει την αποστομωτική απάντηση μαθήτριας, ότι εκείνο για το περιβάλλον τέθηκε μόλις μία εβδομάδα στη διαδικασία της διαβούλευσης.

Αφού οι μαθητές δεν έλαβαν ουσιαστικές απαντήσεις από τον πρόεδρο της Βουλής και την υφυπουργό, άρχισαν να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους στο chat της εφαρμογής webex, το όποιο ξαφνικά έκλεισε, με τους υπεύθυνους να επικαλούνται την παρουσία υβριστικής ανάρτησης. Ακολούθησαν οι διαμαρτυρίες των εφήβων με τους ψηφιακούς αντίχειρες στραμμένους προς τα κάτω, όπως επιτρέπει η εφαρμογή, αλλά και με πλακάτ ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Αυτή τη φορά έκλεισαν μικρόφωνα και κάμερες!

Η κ. Μακρή υπερασπίστηκε την πανεπιστημιακή αστυνομία και το δικαίωμα στα ασφαλή πανεπιστήμια, για να λάβει νέες αντιδράσεις μαθητών. Οπως τονίζει έφηβη βουλευτής στην «Εφ.Συν.», η όλη συμπεριφορά τής θύμισε δασκάλους που μαλώνουν παιδάκια του Δημοτικού και σε καμία περίπτωση μια ανοιχτή και δημοκρατική συζήτηση με νέους πολίτες 17 ετών που από το 2019 έχουν δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές.

Ομάδα εφήβων βουλευτών της 26ης συνόδου κοινοποίησε μάλιστα κείμενο διαμαρτυρίας με το οποίο εκφράζουν τη βαθιά απογοήτευση όσον αφορά τον τρόπο διεκπεραίωσης του προγράμματος «Βουλή των Εφήβων» – και ο στόχος δεν ήταν η κομματικοποίηση των συμβάντων αλλά η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για τα όσα έλαβαν χώρα.