• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 29.8°C / 35.7°C
  4 BF
  35%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  33°C 28.5°C / 34.7°C
  3 BF
  44%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.0°C / 36.0°C
  3 BF
  42%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.9°C / 32.9°C
  4 BF
  22%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 25.7°C / 27.9°C
  3 BF
  57%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  31°C 27.9°C / 34.0°C
  0 BF
  43%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  30°C 27.9°C / 31.5°C
  2 BF
  19%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  36°C 35.9°C / 35.9°C
  3 BF
  24%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.8°C / 30.2°C
  4 BF
  65%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 27.9°C / 29.9°C
  4 BF
  42%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.4°C / 29.8°C
  4 BF
  57%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.7°C / 27.7°C
  2 BF
  69%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.9°C / 32.9°C
  4 BF
  52%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 31.2°C / 32.9°C
  3 BF
  33%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 29.5°C / 34.0°C
  4 BF
  40%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.8°C / 29.8°C
  4 BF
  41%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 30.1°C / 35.0°C
  3 BF
  30%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.3°C / 27.7°C
  2 BF
  59%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  29°C 27.3°C / 32.2°C
  3 BF
  67%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  1 BF
  27%

Αττική Οδός: «Καθαρίζει» με 2.000 αποζημίωση για το μπάχαλο;

 • A-
 • A+
Έγγραφο φέρεται να επιβεβαιώνει όσους διατύπωναν αμφιβολίες από την πρώτη στιγμή, μετά τη σπουδή του πρωθυπουργού να ανακοινώσει αποζημίωση στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν, πετώντας εξ ολοκλήρου το μπαλάκι των ευθυνών στην εταιρεία διαχείρισης του αυτοκινητόδρομου.

Το μπάχαλο της 24ης Ιανουαρίου με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό είχε επιφέρει ισχυρό πλήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία, με προεξάρχοντα τον ίδιο τον πρωθυπουργό, πέταξε όλες τις ευθύνες στην εταιρεία, ενώ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά την κατάσταση ανακοινώνοντας… μόνη της αποζημίωση 2.000 ευρώ προς τους εγκλωβισμένους. Φυσικά, περισσότερο από δύο μήνες μετά, κανένας από τους εγκλωβισμένους δεν έχει δει ούτε ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σπεύσει θα δηλώσει με στόμφο ότι «η πρόβλεψη αποζημίωσης είναι ανεξάρτητη από όσες ιδιωτικές απαιτήσεις μπορεί να εγερθούν ή από τις ενέργειες που θα ακολουθήσει το Δημόσιο στο θέμα».

Ωστόσο, έγγραφο που δημοσιεύει η ιστοσελίδα dikastiko.gr επιβεβαιώνει τις αμφιβολίες που εκφράστηκαν εξ αρχής από τον νομικό κόσμο πως η Αττική Οδός, η οποία είχε δεχθεί τότε την πρόταση Μητσοτάκη, ζητά από όσους λάβουν τις 2.000 ευρώ να αποποιηθούν, ουσιαστικά, τις όποιες άλλες αξιώσεις τους απέναντι στην εταιρεία.

Στην απόδειξη είσπραξης αναφέρεται χαρακτηριστικά: Υπό την επιφύλαξη καταβολής του ποσού των 2. 000 € στον υποδειχθέντα τραπεζικό λογαριασμό με IBAN ……. που τηρώ στην τράπεζα ………. δηλώνω ότι το ως άνω ποσό θα μου καταβληθεί για το ανώτερο συμβάν και συνιστά εύλογη χρηματική ικανοποίηση για την στενοχώρια και την ταλαιπωρία που υπέστην εξαιτίας της παραμονής μου την 24/25 Ιανουαρίου 2022 στον αυτοκινητόδρομο της Αττικής οδού.

Μάλιστα, η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη, η οποία εκπροσωπεί αρκετούς από τους εγκλωβισμένους, έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ότι «για άλλη μια φορά φαίνεται ότι όσοι εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται.Η #Αττικήοδός στέλνει επιστολές σε όσους έκαναν την αίτηση καθιστώντας σαφές ότι από τη στιγμή που λάβουν την αποζημίωση των 2.000 δεν θα έχουν άλλη αξίωση για την ηθική τους βλάβη».

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού, ο οποίος επιχείρησε να δώσει στους εξοργισμένους πολίτες την εικόνα του «άρχοντα» που καθαρίζει για ακόμη μια φορά για τον λαό, ενώ το επιτελικό κράτος είχε βουλιάξει στο χιόνι, εκφράστηκαν σοβαρές αντιρρήσεις για τη συγκεκριμένη διαδικασία αποζημιώσεων.

Δεν ήταν λίγοι, άλλωστε, οι εκπρόσωποι του νομικού κόσμου που ανέφεραν ότι η Αττική Οδός δύσκολα θα δεχθεί να πληρώσει 2.000 ευρώ και στη συνέχεια να έχουν οι πολίτες τη δυνατότητα να διεκδικήσουν επιπρόσθετες, αρκετά μεγαλύτερες, αποζημιώσεις για την ταλαιπωρία που υπέστησαν. Τότε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και σειρά κυβερνητικών παραγόντων είχαν δηλώσει με βεβαιότητα ότι η αποζημίωση των 2.000 ευρώ δεν θα εμποδίσει τους οδηγούς να προχωρήσουν σε περαιτέρω νομικές ενέργειες.

Και το ερώτημα που γεννάται είναι το εξής: Θα παρέμβει εκ νέου ο πρωθυπουργός, όπως τότε που προσπάθησε να μας πείσει ότι «καθαρίζει» για πάρτη μας ή τα μεγάλα λόγια του Ιανουαρίου έχουν ήδη γραφτεί στο χιόνι;

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δηλώσεις για τα 2.000 ευρώ χωρίς δικαίωμα άλλης διεκδίκησης
Στο... χιόνι γράφει η «Αττική Οδός» τις δημόσιες υποσχέσεις του πρωθυπουργού για χωρίς όρους αποζημίωση των εγκλωβισμένων της κακοκαιρίας «Ελπίς» με 2.000 ευρώ κατόπιν ενεργειών του.
Δηλώσεις για τα 2.000 ευρώ χωρίς δικαίωμα άλλης διεκδίκησης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μπόρες χιονιού τις επόμενες ώρες στην Αττική - Σαρώνει τη χώρα ο «Φίλιππος»
Μετά την επικαιροποίηση των μετεωρολογικών προβλέψεων, παραμένει ενεργή η ισχυρή σύσταση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για περιορισμό κάθε μη απαραίτητης μετακίνησης.
Μπόρες χιονιού τις επόμενες ώρες στην Αττική - Σαρώνει τη χώρα ο «Φίλιππος»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πρόστιμα 2 εκατ. ευρώ στην Αττική Οδό εν αναμονή κρίσιμων πορισμάτων
Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε χθες δύο πρόστιμα του 1 εκατ. ευρώ στην παραχωρησιούχο εταιρεία και στην Αττικές Διαδρομές Α.Ε.
Πρόστιμα 2 εκατ. ευρώ στην Αττική Οδό εν αναμονή κρίσιμων πορισμάτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Υποχρεωτική για υποψήφιους οδηγούς η εκμάθηση τοποθέτησης και αφαίρεσης αλυσίδων
Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Μεταφορών οι υποψήφιοι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι από εδώ και στο εξής να έχουν μάθει κατά την εκπαίδευσή τους τη διαδικασία τοποθέτησης και αφαίρεσης αντιολισθητικών...
Υποχρεωτική για υποψήφιους οδηγούς η εκμάθηση τοποθέτησης και αφαίρεσης αλυσίδων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας