• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.8°C / 26.8°C
  2 BF
  51%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 20.8°C / 24.3°C
  2 BF
  61%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  23°C 21.0°C / 24.4°C
  0 BF
  46%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  2 BF
  49%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  21°C 19.6°C / 20.9°C
  0 BF
  83%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  20°C 20.1°C / 27.0°C
  0 BF
  87%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.4°C / 23.4°C
  1 BF
  53%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  24°C 24.1°C / 24.1°C
  1 BF
  66%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  21°C 19.3°C / 20.8°C
  0 BF
  79%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 20.7°C / 23.9°C
  0 BF
  53%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.4°C / 25.8°C
  2 BF
  49%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.7°C / 22.9°C
  1 BF
  64%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  0 BF
  88%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  2 BF
  69%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  25°C 21.5°C / 26.0°C
  1 BF
  61%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  22°C 22.1°C / 22.8°C
  3 BF
  60%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.2°C / 26.0°C
  2 BF
  66%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 18.3°C / 21.0°C
  3 BF
  80%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.8°C / 22.7°C
  2 BF
  92%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  20°C 20.4°C / 20.4°C
  1 BF
  68%
EUROKINISSI
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δεν έχουν αναισθησιολόγο, παραγγέλνουν μελέτες...

 • A-
 • A+
Σκληρή ανακοίνωση από την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Δυτ. Μακεδονίας για τη μελέτη υποβάθμισης των περιφερειακών νοσοκομείων που παρήγγειλε ο Λ. Μαλούτας. ● Παράλληλα υπογράφηκε χθες σύμβαση επέκτασης του «Μαμάτσειου», μια μέρα που ελλείψει αναισθησιολόγου κάλεσαν συνταξιούχο γιατρό για να σωθεί 16χρονο παιδί, ενώ γυναίκα στην Κοζάνη κατήγγειλε τη δραματική περιπέτεια που έζησε λόγω των τραγικών ελλείψεων.

Τα ομαδικά πυρά από δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας κατά του δημάρχου Κοζάνης Λ. Μαλούτα –για τη μελέτη που παρήγγειλε και η οποία προβλέπει νέο νοσοκομείο στην Κοζάνη με υποβάθμιση των άλλων νοσοκομείων– συνδυάστηκαν χθες με δυο ακόμη παράλληλα γεγονότα: την υπογραφή της σύμβασης επέκτασης του «Μαμάτσειου» νοσοκομείου Κοζάνης –μέρα που, ελλείψει αναισθησιολόγου, καλούσαν άρον άρον συνταξιούχο για να σωθεί η ζωή 16χρονου παιδιού– αλλά και την καταγγελία γυναίκας, κατοίκου Κοζάνης, η οποία έζησε μια δραματική περιπέτεια καθώς παραμονές του νέου έτους το παιδί που κυοφορούσε για επτά εβδομάδες διαγνώστηκε νεκρό (28.12.21) και δεν έτυχε περίθαλψης και της επέμβασης που χρειαζόταν σε κανένα νοσοκομείο της περιοχής (Κοζάνη, Γρεβενά, Πτολεμαΐδα).

Αποτέλεσμα, να καταφύγει τελικά σε ιδιωτική κλινική. Από το νοσοκομείο Κοζάνης της έλεγαν ότι δεν έχουν αναισθησιολόγο μέχρι 10 Ιανουαρίου (!) ενώ στο «Μποδοσάκειο» καταγγέλλει ότι αντιμετώπισε σκαιότατη συμπεριφορά από γυναίκα γιατρό η οποία την έστελνε στην… Κοζάνη.

Το μοντέλο

Η μελέτη για τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας που παρήγγειλε ο Δήμος Κοζάνης –την παρουσίασε με πρωτοσέλιδό της η «Εφ.Συν.» (7.1.2022, «Σχεδιάζουν “οικονομικότερο” μοντέλο δημόσιας περίθαλψης με είσοδο ιδιωτών») καθώς λειτουργεί σαν «λαγός» για τα κυβερνητικά σχέδια συγχωνεύσεων και εισόδου ιδιωτών στο ΕΣΥ– αποδοκιμάστηκε ηχηρά από την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, με τον πρόεδρο της ΠΕΔ-Δ.Μ. δήμαρχο Γρεβενών, Γιώργο Δασταμάνη, να λέει χαρακτηριστικά ότι «έγινε φάουλ» και να τονίζει ότι «η μελέτη έγινε με στοιχεία που περιέχουν πολλές ανακρίβειες αφού δεν αναφέρει τίποτα για την πανδημία», οπότε «να γίνει μεν νέο νοσοκομείο, αλλά όχι στις πλάτες των άλλων νοσοκομείων που μετατρέπονται σε Κέντρα Υγείας».

Οπως είπαν άλλοι αυτοδιοικητικοί, «η περιοχή δεν σηκώνει άλλη υποβάθμιση», αναρωτήθηκαν «δηλαδή από τις Πρέσπες πώς θα πηγαίνουμε στο νέο νοσοκομείο;» και ζήτησαν «η κυβέρνηση να πάρει θέση, τη δέχεται τη μελέτη ή όχι;». Η ΠΕΔ-Δ.Μ. αποφάσισε τελικά να στείλει έγγραφο στο υπουργείο Υγείας στο οποίο θα τονίζει ότι είναι μεν θετική στη δημιουργία ενός νέου τριτοβάθμιου νοσοκομείου (που θα μπορούσε να είναι κάποιο από τα υφιστάμενα), χωρίς όμως να υποβαθμίζεται κανένα από τα υπόλοιπα νοσοκομεία.

Πώς γίνεται πάντως να μιλάνε για νέο νοσοκομείο όταν επεκτείνεται ένα από τα υφιστάμενα, είναι το πρώτο κρίσιμο ερώτημα που προκύπτει από γεγονότα. Με πολλές χαρές και ανάλογη δημοσιότητα χθες υπογράφηκε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης η σύμβαση του έργου προσθήκης νέας πτέρυγας –Χειρουργικού και Παθολογικού τομέα– στο «Μαμάτσειο», τεσσάρων ορόφων, συνολικού εμβαδού 6.000 τ.μ., προϋπολογισμού 16,3 εκατομμυρίων ευρώ και περίοδο ολοκλήρωσης τρία έτη. Το «παρών» έδωσαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο διοικητής του «Μαμάτσειου» Στέργιος Γκανάτσιος και οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας.

Γενικώς υπάρχουν πολλά σχέδια για το μέλλον των υγειονομικών δομών στη Δυτική Μακεδονία, ωστόσο το απεχθές πρόσωπο του παρόντος απεικονίζεται στην περιπέτεια της Maria Bou Abdallah, κατοίκου Κοζάνης (Λιβανέζα στην καταγωγή, με Κοζανίτη σύζυγο), η οποία έζησε μια περιπέτεια που αναδεικνύει τα τρομακτικά κενά σε γιατρούς, ιδίως αναισθησιολόγους, και στα οποία προστέθηκε η απαράδεκτη συμπεριφορά μιας γιατρού από το «Μποδοσάκειο».

Σε μια αναλυτική περιγραφή την οποία δημοσιοποίησε με επιστολή της σε τοπικό μέσο (kozanimedia.gr), η κ. Abdallah περιγράφει τι συνέβη από τις 28 Δεκεμβρίου, όταν ο γυναικολόγος της διαπίστωσε ότι δυστυχώς το επτά εβδομάδων έμβρυο που κυοφορούσε ήταν νεκρό και έπρεπε να αφαιρεθεί το συντομότερο για να μην απειληθεί η ζωή της.

Στις 30 Δεκεμβρίου, παραμονές του νέου έτους, ο θάνατος του εμβρύου επιβεβαιώνεται στο «Μαμάτσειο» όπου όμως οι γιατροί την πληροφορούν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε επέμβαση γιατί μέχρι τις 10 Ιανουαρίου (!) δεν έχουν αναισθησιολόγο και την παραπέμπουν στην Πτολεμαΐδα. Από το νοσοκομείο Γρεβενών τούς παρέπεμψαν κι αυτοί στο «Μποδοσάκειο» Πτολεμαΐδας στο οποίο, όπως λέει –περιγράφοντας απίστευτους διαλόγους– η δρ Κ.Α., διευθύντρια του Γυναικολογικού Τμήματος, έληξε κάθε κουβέντα με τη φράση «γύρνα εκεί [στο “Μαμάτσειο”] και ας σε χειρουργήσουν εκείνοι». Η περιπέτειά της έληξε τελικά την επομένη σε ιδιωτική κλινική.

Ολόκληρη η επιστολή της κ. Abdallah

H Maria Bou Abdallah 

Η καταγραφή που ακολουθεί περιγράφει την ανεπαρκή αντιμετώπιση ενός ιατρικού περιστατικού όπως και τόσων άλλων που συμβαίνουν καθημερινά, με σκοπό να προβληματίσει.

Τα γεγονότα

28 Δεκ: Επίσκεψη στο γυναικολόγο. Διαπίστωση πως το έμβρυό μας είναι νεκρό εδώ και 3 ημέρες (στις 7 εβδομάδες και 3 ημέρες). Θα πρέπει να αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν.

30 Δεκ: Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κόζανης – Ο γυναικολόγος που βρίσκεται σε υπηρεσία επιβεβαιώνει το θάνατο του εμβρύου κατόπιν σχετικής εξέτασης. Ωστόσο, το απαραίτητο χειρουργείο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν τις 10 Ιανουαρίου καθότι δεν υπάρχει αναισθησιολόγος μέχρι τότε. Μας προτείνεται να περάσουμε εκ νέου από βδομάδα.

3 Ιαν: 2η επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κόζανης – Γνωρίζουμε έναν άλλο γυναικολόγο, τη Δρ. Γιαννούλη, που μας πιστοποιεί ότι το να ‘κρατήσουμε’ το νεκρό έμβρυο μέχρι τις 10 του μηνός είναι επικίνδυνο και μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση. Μετά από σχετικό της τηλεφώνημα στο διευθυντή του τμήματος, μας συστήνεται να απευθυνθούμε στο Νοσοκομείο Γρεβενων. Μετά από σχετική επικοινωνία με το γυναικολογικό τμήμα στα Γρεβενά μας λένε να δοκιμάσουμε πρώτα στο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας. Η Δρ. Γιαννούλη και ο διευθυντής του τμήματος επικοινωνούν με Πτολεμαϊδα, ενώ κάποιος από το Νοσ. Γρεβενών βοηθά στο να κλειστεί ένα επείγον ραντεβού στη Πτολεμαϊδα με τη Δρ. Καλλιόπη Αντωνιάδου, Διευθύντρια του Γυναικολογικού Τμήματος.

Εφόσον κλείνεται το ραντεβού, η Δρ. Γιαννούλη μάς λέει πως εφόσον βρούμε την κ. Αντωνιάδου το προσωπικό θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, δίνοντας μας επίσης το όνομα της κας Σολέντα, μαίας στο αντίστοιχο τμήμα, στην περίπτωση που χρειαζόμασταν περεταίρω βοήθεια. Στην είσοδο εκεί θα είχαμε την άδεια να μπούμε ως ‘Η κυρία από τα Γρεβενά’ που έχει ραντεβού με Αντωνιάδου.

Φτάνοντας εκεί, απαγορεύτηκε βεβαίως η είσοδος στο σύζυγό μου και την πεθερά μου εφόσον δεν είχαν ‘rapid test’. Βρίσκοντας στη συνέχεια το γυναικολογικό, με την υποδοχή να με ρωτά αν ήμουν ‘η κυρία από τα Γρεβενά’, τους απάντησα πως έρχομαι από Κοζάνη αλλά το ραντεβού κλείστηκε από το Νοσοκομείο Γρεβενών – και στο σημείο αυτό αρχίζει η σύγχυση:

Ο κύριος και οι δύο κυρίες που βρίσκονταν εκεί κοιτούσαν ο ένας τον άλλον αρνούμενοι πως κάποιος από αυτούς είχε κλείσει το ραντεβού μου, δίνοντας την αίσθηση πως είχε συντελεστεί κάτι παράνομο, όπου και μου ζητήθηκε να καθήσω και να περιμένω τη Δρ. Αντωνιάδου. Στο μεταξύ ο κύριος άρχισε να με ρωτά εκ νεόυ από πού έρχομαι, σε τί αφορά το ραντεβού λέγοντας επίσης πως θα πρέπει να περιμένω. Όσο περιμένα, οι παραπάνω βρίσκονταν σε ένα είδος λογομαχίας για το ποιός έκλεισε το ραντεβού και το εάν η δουλειά είχε γίνει από ‘μέσα’.

Εδώ σε κάποιο σημείο άρχισα και εγώ να απολογούμαι, με τα μέτρια Ελληνικά μου καθώς πρόσφατα ήρθα στην Ελλάδα λόγω του συζύγου μου και δραστηριοποίηθηκα επαγγελματικά, ζητώντας συγγνώμη για την τυχόν αναστάτωση που προκάλεσα, και πως ήρθα μόνο επειδή έχω ένα νεκρό έμβρυο μέσα μου και στην Κοζάνη δε θα έχει αναισθησιολόγο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, ενώ τα σχετικά τμήματα Κοζάνης και Γρεβενών μού είπαν να έρθω στην Πτολεμαϊδα. Το προσωπικό αποκρίθηκε αρκετές φορές πως το πρόβλημα δεν είμαι εγώ αλλά κάτι εσωτερικό.

Είναι σημαντικό να αναφέρω εδώ πως εάν δεν επρόκειτο για μία νοσηλευόμενη ασθενή σε όλον τον όροφο, το τμήμα θα ήταν παντελώς άδειο. 45 λεπτά αργότερα η υποδοχή με ενημερώνει ξανά πως θα πρέπει να περιμένω, λόγω κάποιου χειρουργείου σε εξέλιξη. Μισή ωρα μετά, το χειρουργείο έχει τελειώσει και το προσωπικό επιστρέφει, μαζί με τη Δρ. Αντωνιάδου όπως αποδείχτηκε αργότερα. Άλλη μισή ώρα μετά, ο κύριος της υποδοχής, που πλέον αντιλαμβάνομαι πως είναι γιατρός, με ενημερώνει πως θα κάνουμε υπερηχογράφημα. Μαζί με τη μαία το όνομα της οποίας μου είχαν αναφέρει, έγινε το υπερηχογράφημα και παίρνοντας τις διαφάνειες μαζί τους κάπου πηγαίνουν.

Και πάλι, κατά τη διάρκεια του υπερηχογραφήματος συζητούσαν το ποιός έκλεισε το ραντεβού, ενώ η κα. Σολέντα επαναλάμβανε συνεχώς πως κανείς δεν την είχε ειδοποιήσει για το ραντεβού. Ζήτησα ξανά συγγνώμη, ενώ και πάλι με διαβεβαίωναν πως ‘είναι εσωτερικό το ζήτημα, δεν είχα κάνει κάτι λάθος’. Μετά τον υπέρηχο κατευθύνθηκα στο διάδρομο και περίμενα εκεί.

Έπειτα, ο γιατρός που ανέφερα έρχεται και με ενημερώνει πως είδαν τον υπέρηχο με τη Δρ. Αντωνιάδου και πως εφόσον δεν υπάρχει αιμορραγία, δεν πρόκειται για κάτι επείγον. Διαφώνησα λέγοντας πως εφόσον το έμβρυο είναι ήδη νεκρό 10 μέρες και αναισθησιολόγος δε θα υπάρχει στην Κοζάνη για άλλες 7, η κατάστασή μου μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Συμφώνησε απόλυτα μαζί μου αλλά είπε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι, αν ήθελα να μιλήσω με τη Δρ. Αντωνιάδου και αποχώρησε. Βηματίζοντας στο διάδρομο για άλλα 20 λεπτά, περίμενα έξω από το γραφείο που ήξερα πως είναι η γιατρός, ενώ η πόρτα του ανοιγόκλεισε πολλές φορές λόγω επισκεπτών.

Όταν ο γιατρός επανήλθε μετά από ώρα και με έκπληξη που με είδε να περιμένω ακόμα, με συμβούλεψε να χτυπήσω την πόρτα. Μόλις χτύπησα και άνοιξα, η Δρ. Αντωνιάδου κοιτώντας με είπε: ‘έχω δουλειά, όταν τελειώσω θα σε δώ’, ορθά-κοφτά και με ύφος μάλλον ανάρμοστο για κάποιον που απευθύνεται σε ασθενή, όπου και αποχώρησα περιμένοντας έξω κοντά στο ασανσέρ. Άλλα 20 λεπτά μετά, κατευθυνόμενη απεύθείας προς το ασανσέρ η γιατρός συνάντησε το βλέμμα μου.

Ο διάλογος

Εγώ: ‘Καλησπέρα Δρ. Αντωνιάδου, έρχομαι από Κοζάνη, έχω ένα νεκρό έμβρυο, στην Κοζάνη δεν υπάρχει αναισθησι..’
Αντωνιάδου: ‘Και γιατί ήρθες εδώ;’ (η πόρτα του ασανσέρ έχει ανοίξει και θέλει να φύγει…)
Εγώ: ‘Ήρθα γιατί ο γιατρός εκεί είπε πως είναι επείγον να αφαιρεθεί, έχουν περάσει 10 μέρες πλέον’
Αντωνιάδου: ‘Θα πρέπει να το αφαιρέσουν εκεί’…
Εγώ: ‘Μα δεν υπάρχει αναισθησιολόγος, η Δρ. Γιαννούλη και το Νοσοκομέιο Γρεβενών έκλεισαν το ραντεβού εδώ’
Αντωνιάδου: ‘Δεν μπορώ να κάνω κάτι’ (μπαίνει στο ασανσέρ)

Έξαλλη πλέον, της φωνάζω: ‘Έχουμε Χριστούγεννα, και ήρθα εδώ γιατί χρειάζομαι βοήθεια, ξέρεις τί είναι τα Χριστούγεννα; Έχω ένα νεκρό έμβρυο στην κοιλιά μου και πρέπει να το πάρουμε, αν ζούσα στην Πτολεμαϊδα θα με δεχόσασταν σ’αυτό το νοσοκομείο; Η Κοζάνη δε θα έχει αναισθησιολόγο μέχρι τις 10 του μηνός!!’
 

Αντωνιάδου: ‘Δε σε ξέρω και δε ξέρω γιατί ήρθες εδώ’
Εγώ: ‘Σας τηλεφώνησαν και σας ενημέρωσαν πως θα έρθω!’
Αντωνιάδου: ‘Ο Διευθυντής Τμήματος της Κοζάνης δε μου το είπε και δεν ξέρω καμία Δρ. Γιαννούλη, και το χειρουργείο πρέπει να γίνει στη Κοζάνη, και ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να μην έχουν αναισθησιολόγο στο νοσοκομείο τους.’
Εγώ: ‘Αφού δεν υπάρχει αναισθησιολόγος!!’
Αντωνιάδου: ‘ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να μην έχουν αναισθησιολόγο στο νοσοκομείο τους. Γύρνα εκεί και ας σε χειρουργήσουν εκείνοι’. Και έπειτα αποχώρησε, τερματίζοντας τη συζήτηση.

Tο επιμύθιο

Στην επιστροφή μας κάναμε μερικά τηλεφωνήματα περιγράφοντας το τί έγινε και προσπαθώντας να δούμε τί θα κάνουμε. Όσοι συμμετείχαν στο να κλειστεί το ραντεβού από τα νοσοκομεία Κοζάνης και Γρεβενών ήταν της άποψης πως θα πρέπει να κάνουμε αναφορά για τα όσα συνέβησαν.

Επικοινωνώντας με τον κ. Παπασωτηρίου, Διευθυντή του Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας, για το συμβάν κατόπιν επιθυμίας του που εξέφρασε σε τρίτο πρόσωπο, δεν έδειξε κάποιο ενδιαφέρον παρά μας συμβούλεψε να υποβάλουμε μία αναφορά στο νοσοκομείο για να τη δουν ‘εσωτερικά’! Την επόμενη μέρα, επισκεφτήκαμε μία ιδιωτική κλινική και κάναμε αυτό που έπρεπε να γίνει.

Ανεξαρτήτως των συγκεκριμένων παραπάνω γεγονότων ή την άσχημη εμπειρία που είχα σε μία πολύ ευαίσθητη προσωπική στιγμή, υπάρχουν εδώ δύο κύρια ζητήματα προς διερεύνηση:

Πώς γίνεται το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης, που εξυπηρετεί 70-80 χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, να μην έχει αναισθησιολόγο για όλη την περίοδο των Χριστουγέννων; Πώς αντιμετωπίζονται τα έκτακτα περιστατικά;

Πώς μπορεί ένα νοσοκομείο, δια στόματος του διευθυντή ενός των τμημάτων του, να απορρίπτει τη φροντίδα ενός ασθενούς με μόνο λόγο το ότι έρχεται από άλλη περιοχή; Απορρίπτει μήπως ασθενείς από την Κοζάνη συγκεκριμένα; Πρόκειται ίσως για μία γενική αρχή που εφαρμόζεται σε αυτό το νοσοκομείο; Είναι μία προσωπική απόφαση που λαμβάνει η Δρ. Αντωνιάδου;

Ανεξαρτήτως όλων αυτών των ερωτημάτων, τί μπορεί να δικαιολογεί την έλλειψη ευαισθησίας και την αδιαφορία που αποκαλύπτεται στο πρόσωπο της Δρ. Αντωνιάδου, μίας γιατρού που έλαβε τον Ιπποκρατικό Όρκο για τη φροντίδα των ασθενών υπεράνω όλων; Εάν πάλι υπήρχε ένα πρόβλημα μεταξύ των νοσοκομείων, οφείλεται μήπως στους ασθενείς;

Είναι σωστό να την πληρώνουν εκείνοι; Μήπως οι ομολογουμένως έκτακτες καταστάσεις που υπομένουμε όλοι τα τελευταία δύο χρόνια απλώς αποκάλυψαν ακόμη περισσότερο τις δομικές ελλείψεις του συστήματος υγείας; Και γιατί κάθε φορά γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών όπου ακατάλληλοι λειτουργοί οδηγούν στην αδιαφορία πολλούς συναδέλφους τους και σε αποχώρηση άλλους, συμβάλλοντας στην απαξίωση του θεσμού συνολικά; Και αφήνοντας το ερώτημα να γίνει πιο αιχμηρό: η λύση είναι τα ιδιωτικά θεραπευτήρια ή περισσότερες Φάτνες;”

Η δήλωση στην «Εφ.Συν.»

Η κ. Abdallah μιλώντας στην «Εφ.Συν.» δήλωσε: «Θα καταθέσω πρώτα αναφορά στον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης για τη γιατρό του “Μποδοσάκειου” γιατί τέτοια συμπεριφορά δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ στη ζωή μου από άνθρωπο, επειδή ήμουν –λέει– από την Κοζάνη δεν ήθελε να με δει. Τι γιατρός είναι αυτή; Μου τηλεφωνούν γιατροί από την Πτολεμαΐδα και μου λένε “είμαστε μαζί σου, δίκιο έχεις”. Δηλαδή, αν ζούσα στην Πτολεμαΐδα θα με δεχόταν και επειδή ζω με τον άντρα μου στην Κοζάνη δεν με δέχθηκε;

Σε ό,τι αφορά τα άλλα, εγώ πέρασα όπως την πέρασα την ψυχολογική μου περιπέτεια, έκλαιγα συνέχεια, ο άντρας μου θυμωμένος ήθελε να πάει στην αστυνομία και στους δικηγόρους, αφήστε τα, δεν θέλω τώρα να πω κάτι παραπάνω, αλλά, από την άλλη, χωρίς πια να ζητώ κάτι για μένα, είναι δυνατό δέκα μέρες το “Μαμάτσειο” να μην έχει αναισθησιολόγο; Δηλαδή αν γίνει κάτι έκτακτο στην Κοζάνη τι θα κάνουν;». Ή, όπως κλείνει η ίδια την επιστολή-καταγγελία της, διερωτώμενη σαρκαστικά, «η λύση είναι τα ιδιωτικά θεραπευτήρια ή περισσότερες φάτνες;».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Εισαγγελική παραγγελία για την απουσία αναισθησιολόγου
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το θέμα της 41χρονης εγκύου και για το ζήτημα της έλλειψης αναισθησιολόγου στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης παρήγγειλε χθες η εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης.
Εισαγγελική παραγγελία για την απουσία αναισθησιολόγου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σχεδιάζουν «οικονομικότερο» μοντέλο δημόσιας περίθαλψης με είσοδο ιδιωτών
Μέσα στην πανδημία, μελέτη-λαγός προτείνει ένα κεντρικό νοσοκομείο στη Δυτική Μακεδονία, με μεταφορά προσωπικού από τα υφιστάμενα.
Σχεδιάζουν «οικονομικότερο» μοντέλο δημόσιας περίθαλψης με είσοδο ιδιωτών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Περίεργος» θάνατος στο Νοσοκομείο Παπανικολάου
Ενας 43χρονος πέθανε σε καρέκλα τον περασμένο Απρίλιο στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ οι γιατροί τού έλεγαν πως είναι καλά και του είχαν δώσει εξιτήριο!
«Περίεργος» θάνατος στο Νοσοκομείο Παπανικολάου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέες καταγγελίες για τον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ Ε΄ ΕΛΜΕ
Στην πρόταση διαγραφής του Χ.Β. προστέθηκε και η καταγγελία των εργαζομένων στο Δίκτυο για την παραβίαση από μέρους του των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και για προσβολή της προσωπικότητάς τους.
Νέες καταγγελίες για τον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ Ε΄ ΕΛΜΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταγγελίες της Ε' ΕΛΜΕ εναντίον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ
Για εξαπάτηση του σωματείου του και απαράδεκτες συμπεριφορές σε εργαζομένους του διαδημοτικού Δικτύου Αλφα της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ Χ.Β. η γενική συνέλευση της Ε' ΕΛΜΕ.
Καταγγελίες της Ε' ΕΛΜΕ εναντίον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κήδεψαν λάθος νεκρό
Ενορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε η διοίκηση του νοσοκομείου στην Πτολεμαΐδα μετά το τραγικό λάθος να δοθεί σε οικογένεια λάθος νεκρός που κατέληξε λόγω κορονοϊού για την κηδεία.
Κήδεψαν λάθος νεκρό

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας