ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Ντίνα Δασκαλοπούλου
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Έκκληση προς τον πρέσβη της Αιγύπτου να στείλει μήνυμα στους συμπατριώτες του για την προστασία της Άννας και κάθε γυναίκας που απειλείται από βία και κακοποίηση, αλλά και σε όλους τους Αιγύπτιους που ζουν στην Ελλάδα, να προσέξουν, να προστατέψουν την Άννα και να απομονώσουν κάθε άντρα συμπατριώτη τους με ανάλογη συμπεριφορά, απηύθυνε η Κωνσταντίνα Κούνεβα με αφορμή την υπόθεση της απαγωγής από το Γαλάτσι και της ομηρίας της 31χρονης γυναίκας στον Άγιο Παντελεήμονα, την Πρωτοχρονιά.

Η ΕΡΤ έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα μέσα από το διαμέρισμα της πολυκατοικίας στην οδό Αλκιβιάδου, όπου ο 34χρονος χτυπάει και βρίζει σε ζωντανή μετάδοση στο Facebook τη γυναίκα. «Είμαι άντρας, είμαι άντρας», ουρλιάζει εκείνος, ενώ τη γρονθοκοπεί. Σε βάρος του δράστη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής, αλλά και για κατοχή εμπρηστικών ειδών, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, οπλοφορία και βία κατά υπαλλήλων, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

«Η Ἀννα είναι μια νέα γυναίκα από τη Βουλγαρία, συμπατριώτισσα. Έχει έρθει στην Ελλάδα πριν από τρία χρόνια. Την Πρωτοχρονιά έζησε έναν εφιάλτη, αντί να γιορτάζει με την οικογένειά της. Ο Αχμέντ από την Αίγυπτο την κακοποιούσε άγρια, την πρόσβαλλε, απείλησε τη ζωή της. Ο Αχμέντ είναι κρατούμενος τώρα, πρέπει να δικαστεί. Οι πληγές της Άννας θα επουλωθούν μετά από κάποιες μέρες ακόμα, αλλά η ψυχή της θα είναι πληγωμένη και φοβισμένη για χρόνια. Εμείς στην Ελλάδα έχουμε πολύ καλά και γνωστά παιδιά από Αίγυπτο, πάλεψαν και έσωσαν αρκετές ζωές στη θάλασσα από την πυρκαγιά στο Μάτι πριν λίγα χρόνια. Γίναμε όλοι αδέλφια με τον Mahmoud Moussa και τον Imad Al-Khamisi», δήλωσε η κ. Κούνεβα.