Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με τις μηχανές στο «φουλ» τρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή «Μεγάλη Συγκέντρωση του ΟΧΙ – Μεγάλη Γιορτή του Λαού» στο Σύνταγμα στις 19.30.

Στη συγκέντρωση θα παραβρεθεί και ο Αλέξης Τσίπρας, που αναμένεται να απευθύνει χαιρετισμό, ενώ στη συναυλία θα εμφανιστούν μεταξύ άλλων οι Ελένη Βιτάλη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Σωκράτης Μάλαμας, Αφροδίτη Μάνου, Θάνος Μικρούτσικος και Χαΐνηδες. «Στο δημοψήφισμα της Κυριακής με το περήφανο “όχι” γράφουμε Ιστορία. Λέμε το “όχι” της ζωής μας για να νικήσει η ζωή», αναφέρει χαρακτηριστικά το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μηνύματα συμπαράστασης στον ΣΥΡΙΖΑ στη «μάχη» για το «όχι» έχουν αποστείλει μέχρι στιγμής το τουρκικό HDP, το ισπανικό Podemos, το ΑΚΕΛ, το Γαλλικό Κ.Κ., το Κ.Κ. Ισπανίας, η Κοκκινο-Πράσινη Συμμαχία της Δανίας, οι Πράσινοι της Σκοτίας, 13 ευρωβουλευτές της Αριστεράς, 26 Βρετανοί βουλευτές, καθώς και ηγέτες συνδικάτων και φιλανθρωπικών οργανώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστραλίας και του Καναδά. Παράλληλα, όμως, θα διοργανωθούν συγκεντρώσεις ολόκληρο το τριήμερο μέχρι την Κυριακή σε δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις.

Επιπρόσθετα, 300 πανεπιστημιακοί υπέγραψαν κείμενο υπέρ του «όχι», δηλώνοντας ότι «θα ψηφίσουµε “όχι” επειδή είμαστε υπέρ της Ευρώπης – της Ευρώπης του Διαφωτισμού και του ορθού λόγου, της συνεννόησης και της συνεργασίας, της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους, των αρχών της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της πνευματικής προκοπής». Μεταξύ των υπογραφόντων βρίσκονται οι Νίκος Πετραλιάς, Γιάγκος Ανδρεάδης, Κώστας Γαβρόγλου, Ιφιγένεια Καμτσίδου, Νίκος Θεοτοκάς και Παντελής Κυπριανός.

«Ζήτω η Ελλάδα» λένε παράλληλα πάνω από 400 Ιταλοί πανεπιστημιακοί με κοινή τους δήλωση. Δίνουν μάλιστα «μια «υπόσχεση πραγματικής αλληλεγγύης, πρόλογος στη νέα εποχή και εμψυχώνεται από ένα διαφορετικό πνεύμα. Το πνεύμα μιας νέας αλληλεγγύης μεταξύ των λαών της Ευρώπης και της Μεσογείου, που θα είναι σε θέση να οικοδομήσει μια νέα γνώση και ένα καινούργιο κόσμο, πιο δίκαιο, με περισσότερη αλληλεγγύη, πιο ελεύθερο».

«Μεροληπτική εκστρατεία»

Εν τω μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ, διά της εκπροσώπου Τύπου του, κάλεσε το ΕΣΡ να πράξει τα δέοντα, σχετικά με τον τρόπο που τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης μεταχειρίζονται τα δύο «στρατόπεδα» του δημοψηφίσματος. Η Ράνια Σβίγκου απέστειλε επιστολή στην αντιπρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου, καταγγέλλοντας την «αδιανόητη και άνευ προηγούμενου μεροληπτική εκστρατεία» υπέρ του «ναι» από το σύνολο των ιδιωτικών σταθμών της χώρας.

«Η εκστρατεία αυτή δεν προσβάλλει μόνο οποιαδήποτε έννοια στοιχειώδους αμεροληψίας, όπως ορίζεται από το πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας και βέβαια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αλλά λαμβάνει και διαστάσεις ανεξέλεγκτης καταστροφολογίας, η οποία απειλεί ευθέως την ελάχιστη σταθερότητα, που οφείλουμε όλοι να περιφρουρήσουμε εν όψει της αδέσμευτης έκφρασης της λαϊκής βούλησης», ανέφερε η Ράνια Σβίγκου.