Σε συλλήψεις μετατρέπονται οι προσαγωγές των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» που το πρωί πέρασαν χειροπέδες στον διευθυντή του γυμνασίου Αιγινίου, στην Πιερία, με την αιτιολογία ότι παραβιάζει το Σύνταγμα.
Εις βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία, ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχής τους στο περιστατικό, με την οποία αναμένεται να μεταχθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν γίνει γνωστές οι πράξεις που τούς αποδίδονται, αλλά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εξετάζεται το αδίκημα της αρπαγής, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Οι συλληφθέντες κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.
Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε για το αδιανόητο περιστατικό η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο της ομάδας ήταν ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου Αιγινίου Πιερίας με καταγγελίες να φθάνουν προς τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.
Μάλιστα είχε προηγηθεί η αποστολή εγγράφου (στις 24 Νοεμβρίου) στο σχολείο, που σημείωνε πως τα σχολεία επιτάσσονται στο όνομα των «Αυτόχθονων Ελλήνων»!
Θράσος
Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 8 το πρωί. Οι δράστες πλησίασαν τον διευθυντή, τον προπηλάκισαν, τον «συνέλαβαν», τον έβαλαν σε ένα από αυτοκίνητά τους και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας- Κολινδρού, παραδίδοντάς τον με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα»!
Για το ακραίο περιστατικό μίλησε στην ΕΡΤ η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Μεταξία Τσιαργαλή. «Στόχος τους ήταν οι διευθυντές των σχολείων. Ψάχνανε να βρουν και τον διευθυντή του Λυκείου, ο οποίος δεν είχε προσέλθει ακόμα στη σχολική μονάδα», ανέφερε και πρόσθεσε πως «οι γονείς είναι ανάστατοι. Παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο».
«Ο τέλειος παραλογισμός. Oι παράνομοι οδήγησαν στο νόμο τον διευθυντή του γυμνασίου. Τον απήγαγαν, του έβαλαν χειροπέδες και τον μετέφεραν στον αστυνομικό τμήμα», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Status ο δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας.
- Στο σχολικό συγκρότημα μετέβη μετά το πρωινό περιστατικό ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ο ίδιος ήταν ενήμερος για τη δράση της συγκεκριμένης ομάδας έξω από το σχολείο κατά τις προηγούμενες μέρες, τα επεισόδια που είχαν προηγηθεί του σημερινού, αλλά και για την κινητοποίηση που έγινε προς τις αρμόδιες αρχές από την πλευρά του σχολείου σε συνεργασία με την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας.
Πολιτικές αντιδράσεις
«Αδιανόητη» χαρακτηρίζει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτησή της στο twitter την επίθεση που δέχτηκε ο γυμνασιάρχης από την Πιερία. Ανέφερε πως «έχουν ήδη επιληφθεί της υπόθεσης οι αρμόδιες αρχές».
Την συμπαράστασή του στον γυμνασιάρχη και τον αποτροπιασμό του για την επίθεση που δέχτηκε εξέφρασε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.
«Δεν θα εκπλαγούμε αν διαπιστωθεί ότι η συγκεκριμένη ενέργεια και μάλιστα στην ίδια περιοχή, προέρχεται από τους κύκλους εκείνους που στην περίοδο της συμφωνίας των Πρεσπών είχαν προβεί σε προπηλακισμούς και σε εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον σπιτιών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενθαρρυμένοι τότε από την έξαλλη και ανεύθυνη πολιτική της ΝΔ για το Μακεδονικό» σχολιάζει και καταλήγει: «Έτσι θέριεψαν τα ''άνθη του κακού'' στην Πιερία και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με τον εθνικισμό να δίνει τώρα τη θέση του στον σκοταδισμό και τον δυσοίωνο αντιεπιστημονικό ανορθολογισμό, με τραγικά αποτελέσματα και χιλιάδες θύματα της αντιεμβολιαστικής παραφροσύνης».
Σχόλιο του ΚΚΕ
"Αποτρόπαια και καταδικαστέα πράξη", χαρακτηρίζει Κ.Ο Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ την επίθεση στον διευθυντή γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας. "Πρόκειται για ομάδες που, όποιο τίτλο και αν χρησιμοποιούν, αποτελούν νέα εκδοχή ταγμάτων εφόδου", τονίζει,η κομματική οργάνση, αναφερόμενη στους δράστες της επίθεσης, και προσθέτει ότι "η άρνηση της μάσκας και των εμβολίων, που επικαλούνται, είναι το όχημα μέσα από το οποίο προσπαθούν να περάσουν φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές".
Η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, κατηγορεί και την κυβέρνηση για "έλλειψη ουσιαστικής και τεκμηριωμένης ενημέρωσης", σε σχέση με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και τον εμβολιασμό, γεγονός, που όπως αναφέρει "αφήνει έδαφος να αναπτυχθούν ανορθολογικές και σκοταδιστικές απόψεις και πρακτικές".
"Καλούμε το λαό της Κεντρικής Μακεδονίας να απομονώσει τέτοιες ομάδες. Να διεκδικήσει την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσωπικό και μέσα, την επίταξη χωρίς κανένα κόστος του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Μέτρα προστασίας στα σχολεία, τις σχολές, στους χώρους δουλειάς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε όλους τους χώρους διασποράς. Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου - δωρεάν εμβολιασμού, επιστημονικά τεκμηριωμένη εμβολιαστική εκστρατεία με προσωποποιημένη ενημέρωση και κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνησης", καταλήγει η ανακοίνωση.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας