Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το μέτρο της αναστολής εργασίας σε ανεμβολίαστους λιμενικούς ξεκίνησε να εφαρμόζεται και στο Λιμενικό Σώμα. Σύμφωνα με τα συνδικαλιστικά σωματεία, τέσσερις λιμενικοί που υπηρετούν σε υγειονομικές μονάδες αλλά εκτελούν διοικητικά καθήκοντα και οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί τέθηκαν σε αναστολή εργασίας, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των σωματείων τα οποία ζητούν από την πολιτική και φυσική ηγεσία τους τη μετακίνηση των συναδέλφων τους σε άλλη υπηρεσία, εφόσον το επιθυμούν, πριν επιβληθεί το «δυσμενέστερο» αυτό μέτρο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ), αφού διευκρινίζει ότι επανειλημμένως έχει ενθαρρύνει τα στελέχη του Σώματος να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, τοποθετείται κατά της επιβολής της υποχρεωτικότητας και κατά των κυρώσεων. Σχετικά με τους 4 λιμενικούς που τέθηκαν σε αναστολή, σημειώνει πως με το μέτρο αυτό εξαντλήθηκε η αυστηρότητα στην τήρηση όσων προβλέπονται καθώς οι συγκεκριμένοι δεν αποτελούν υγειονομικό προσωπικό και μπορούν να προσφέρουν από οποιαδήποτε άλλη οργανική θέση του Λιμενικού Σώματος.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ) χαρακτηρίζει απαράδεκτη κάθε ποινή αναστολής εργασίας και αντιτίθεται σε παραδειγματικές τιμωρίες με αποκλειστικό σκοπό τον εκφοβισμό των συναδέλφων και την οικονομική εξόντωσή τους, προκειμένου να εξαναγκαστούν σε υποχρεωτικό εμβολιασμό. «Θεωρούμε δε αδιανόητο σε ένα Λιμενικό Σώμα που τα τελευταία χρόνια κάθε υπηρεσιακή ανάγκη καλύπτεται με αποσπάσεις και διαθέσεις να μην προκρίνεται ως λύση η αντικατάστασή τους και η μετακίνησή τους σε υπηρεσία όπου δεν απαιτείται εμβολιασμός» επισημαίνει.

Από την πλευρά της η Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής-Πειραιά και Νήσων δηλώνει αντίθετη σε κάθε είδους διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων συναδέλφων και σε κάθε μορφή υποχρεωτικής επιβολής μέτρων, ειδικά όταν αυτά επιφέρουν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην υπηρεσιακή όσο και στην οικογενειακή γαλήνη των στελεχών.