• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 20.2°C / 23.2°C
  1 BF
  66%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 15.4°C / 21.2°C
  0 BF
  76%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  23°C 20.7°C / 23.2°C
  2 BF
  73%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 19.2°C
  1 BF
  88%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 18.9°C / 19.1°C
  3 BF
  77%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  19°C 15.0°C / 21.4°C
  1 BF
  75%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.1°C / 18.0°C
  2 BF
  55%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 19.6°C / 22.6°C
  1 BF
  69%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 21.4°C / 22.8°C
  2 BF
  54%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 19.9°C
  3 BF
  77%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.1°C / 23.4°C
  3 BF
  53%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.7°C / 21.2°C
  2 BF
  73%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  23°C 21.9°C / 22.9°C
  0 BF
  73%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.9°C / 21.5°C
  0 BF
  63%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.1°C / 21.5°C
  0 BF
  59%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  20°C 19.9°C / 22.8°C
  2 BF
  58%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 20.4°C / 23.4°C
  2 BF
  55%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  18°C 17.1°C / 18.3°C
  1 BF
  74%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  18°C 15.7°C / 20.7°C
  2 BF
  68%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.8°C / 16.8°C
  1 BF
  60%

Από τις αρχές Ιουλίου με επιστολή του ο δήμαρχος της Λήμνου είχε ενημερώσει τον υπουργό Ναυτιλίας, Γ. Πλακιωτάκη, για τα προβλήματα με το συγκεκριμένο πλοίο, ζητώντας μάλιστα την άμεση επιθεώρηση του πλοίου από κλιμάκιο του υπουργείου και ει δυνατόν και την αντικατάστασή του

Dreamstime.com
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μετ’ εμποδίων σε Λήμνο και Αη Στράτη

 • A-
 • A+
Και νέα βλάβη στο πλοίο που εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο νησιών. ● Επιστολή διαμαρτυρίας.

Η ταλαιπωρία που έχουν υποστεί φέτος το καλοκαίρι λόγω των συχνών βλαβών του πλοίου που εκτελεί την ακτοπλοϊκή γραμμή Λαύριο-Αγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου καλά κρατεί.

Την Παρασκευή, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, άλλη μια βλάβη σημειώθηκε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Αqua Star», αυτή τη φορά στο δίκτυο τροφοδοσίας της δεξιάς κύριας μηχανής, ενώ βρισκόταν έξω από το λιμάνι της Καβάλας. Το πλοίο, που είχε αποπλεύσει για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του προς τους λιμένες Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου-Λαυρίου με 281 επιβάτες, 73 Ε.Ι.Χ. οχήματα και ένα φορτηγό, επέστρεψε με ασφάλεια στο λιμάνι της Καβάλας. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες επρόκειτο να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Την κατάσταση αυτή ήδη κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα η ΠΝΟ, ο γενικός γραμματέας της οποίας Μ. Τσικαλάκης αναφέρθηκε στις πολύωρες καθυστερήσεις του «Aqua Star» τόσο από το λιμάνι του Λαυρίου όσο και από το λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο λόγω βλαβών, τονίζοντας ότι οι καθυστερήσεις είχαν αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού αλλά και του πληρώματος, το οποίο «με υπεράνθρωπες προσπάθειες αποκατέστησε τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν».

Απηύθυνε επίσης ερώτημα στο υπουργείο Ναυτιλίας και στον αρμόδιο κλάδο Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων εάν πράγματι διενεργήθηκαν και διενεργούνται συνεχώς όλοι οι σχετικοί επιβαλλόμενοι έλεγχοι πριν χορηγηθούν οι αντίστοιχες άδειες για τη δρομολόγηση όχι μόνο του συγκεκριμένου πλοίου αλλά και όλων των δρομολογημένων ακτοπλοϊκών πλοίων.

Για το ζήτημα που έχει προκύψει έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Ναυτιλίας ο δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης, ο έπαρχος Λήμνου, Αγγελος Βλαττάς-Λαμπρινός, και η δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, Μαρία Κακαλή.

Στην επιστολή τους ζητούν τη λήψη άμεσων μέτρων για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος που έχει οδηγήσει σε μεγάλη ταλαιπωρία κατοίκους και επισκέπτες των νησιών, καθώς δρομολογήθηκε πλοίο στη γραμμή Λαύριο-Αγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα το οποίο αδυνατεί να εκτελέσει ομαλά τα δρομολόγια, με αποτέλεσμα να πλήττεται έντονα ο τουρισμός αλλά και όσοι άλλοι μετακινούμενοι εξυπηρετούνται ακτοπλοϊκώς.

Στην επιστολή αναφέρουν την περίπτωση επιβατών οι οποίοι αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν με άλλο πλοίο σε άλλο προορισμό, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι στο οποίο επρόκειτο να μεταβούν αρχικά. Και το σημαντικότερο, όπως σημειώνουν, είναι ότι εγείρονται και ζητήματα και για την ασφάλεια των επιβατών.

Ως εκ τούτου ζητούν την επιθεώρηση του πλοίου από κλιμάκιο του υπουργείου και την άμεση αντικατάστασή του με δρομολόγηση πλοίου ικανού να εκτελεί απρόσκοπτα τα δρομολόγια στο υπόλοιπο της τουριστικής σεζόν και έως ότου βρεθεί οριστική λύση. «Οι τοπικοί φορείς είναι διατεθειμένοι να εξαντλήσουν κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να υπερασπιστούν το δικαίωμα των νησιωτών αλλά και των επισκεπτών να ταξιδεύουν χωρίς να βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα» συμπληρώνουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Ναυτιλίας, Γ. Πλακιωτάκης, γνωρίζει ήδη εδώ και πολύ καιρό το πρόβλημα που έχει προκύψει, καθώς από τις αρχές Ιουλίου ο δήμαρχος είχε στείλει και πάλι επιστολή στον υπουργό εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του για την αιφνιδιαστική ακύρωση του δρομολογίου του «Aqua Star».

Ζητούσε μάλιστα την άμεση επιθεώρηση του πλοίου από κλιμάκιο του υπουργείου και την εξέταση του ιστορικού εκτέλεσης των δρομολογίων αυτού, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα προκύψουν ανάλογα προβλήματα κατά τους τουριστικά κρίσιμους θερινούς μήνες, και ει δυνατόν και την αντικατάστασή του.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανεπαρκείς ελέγχους και απουσία επανελέγχων καταγγέλλει η ΠΝΟ
Σε μια σοβαρή καταγγελία, σχετικά με τους ελέγχους που γίνονται στα πλοία πριν χορηγηθούν οι αντίστοιχες άδειες για δρομολόγηση, προχώρησε χθες ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Μανώλης...
Ανεπαρκείς ελέγχους και απουσία επανελέγχων καταγγέλλει η ΠΝΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κανονικά οι θαλάσσιες συγκοινωνίες από και προς την Υδρα
Κανένα πρόβλημα δεν υπήρξε με τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς την Υδρα, λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης που σημειώθηκε την Κυριακή στο νησί, διευκρίνισε χθες, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Ναυτιλίας,...
Κανονικά οι θαλάσσιες συγκοινωνίες από και προς την Υδρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τέλος στις παράνομες ναυλώσεις
Σε ισχύ ο νόμος 4487/17, το άρθρο 52 του οποίου προβλέπει απαγόρευση απόπλου σκαφών αναψυχής που εκτελούν παράνομη ναύλωση. Για να αρθεί η απαγόρευση πρέπει να πληρωθεί το πρόστιμο ή να κατατεθεί εγγυητική...
Τέλος στις παράνομες ναυλώσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εισροή υδάτων στο πλοίο «Πρέβελης»
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε με ασφάλεια το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Πρέβελης, που μετέφερε 127 επιβάτες και 67 άτομα πλήρωμα. Περίπου στις 8 το βράδυ και ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή νότια του...
Εισροή υδάτων στο πλοίο «Πρέβελης»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το απαγορευμένο... απαγορευτικό
Το «ελαστικό απαγορευτικό απόπλου», που εφαρμόζεται από το 2005, επιτρέπει την αναχώρηση επιβατικών πλοίων υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες με ευθύνη του καπετάνιου και τελικά της ναυτιλιακής εταιρείας,...
Το απαγορευμένο... απαγορευτικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πλοίο χτύπησε στην προβλήτα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας
Μια ανεξήγητη πρόσκρουση ενός επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου στην προβλήτα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, χθες το πρωί, είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό 11 επιβατών -ανάμεσά τους 6 μαθητές- και την πρόκληση...
Πλοίο χτύπησε στην προβλήτα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας