Την προσφυγή στο ΣτΕ και την κατάθεση αιτήματος ακύρωσης του προεδρικού διατάγματος μεταθέσεων 11/2021 (ΦΕΚ Α 21), ζητώντας την κατάργηση των διατάξεων που κρίνονται αντισυνταγματικές, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ).
Η Ομοσπονδία εξηγεί ότι από την πρώτη μέρα ίδρυσής της εξέφρασε την αντίθεσή της στις διατάξεις για τις μεταθέσεις του νόμου 4676/20 και για τον λόγο αυτό προχώρησε σε πληθώρα παρεμβάσεων στον υπουργό Ναυτιλίας προκειμένου να τροποποιηθούν, ώστε το Π.Δ. μεταθέσεων, το οποίο είχε ήδη δρομολογηθεί προς υπογραφή από το καλοκαίρι του 2020, να μην καταλήξει με αρνητικό πρόσημο για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.
Δυστυχώς, όμως, όπως τονίζουν οι λιμενικοί, οι προτάσεις τους δεν εισακούστηκαν και πριν από μήνες εκδόθηκε το Π.Δ. μεταθέσεων 11/2021 για τα στελέχη του Σώματος, το οποίο περιέχει διατάξεις οι οποίες είναι χειρότερες και από αυτές που προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος. Ταυτόχρονα ενημέρωσαν όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας ζητώντας την παρέμβασή τους, ενώ απευθύνθηκαν και στον πρωθυπουργό ώστε «να αναχαιτιστεί η εφαρμογή ενός νομοθετικού πλαισίου μεταθέσεων για τους συναδέλφους η οποία μας γυρίζει πολλά έτη πίσω».
