Οι ιδιαίτερες μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες σε όλη τη χώρα έγιναν αιτία να ξεσπάσουν αρκετές πυρκαγιές που ξεκίνησαν ακόμα και από κεραυνούς. Μόνο στην Αττική εκδηλώθηκαν 3 πύρινα μέτωπα, που τέθηκαν υπό έλεγχο έπειτα από μερικές ώρες, στον Διόνυσο, τον Κάλαμο και τον Δήμο Αχαρνών (Πάρνηθα). Μάλιστα στην περίπτωση της Πάρνηθας η φωτιά ξεκίνησε εξαιτίας της πτώσης κεραυνών.
To 24ωρο από τις 7 το απόγευμα της Κυριακής έως χθες στις 7 το απόγευμα εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα 38 δασικές πυρκαγιές, κινητοποιώντας εκατοντάδες πυροσβέστες, οχήματα και εναέρια μέσα, με τις περισσότερες να αντιμετωπίζονται στο αρχικό τους στάδιο.
Χθες η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε στους πολίτες το δικό της μήνυμα για την αντιπυρική περίοδο, το οποίο συνοψίζεται στο: «Μπορούμε να σβήσουμε μια φωτιά, αλλά δεν μπορούμε να σβήσουμε τις τραγικές συνέπειές της. Δεν παίζουμε με τη φωτιά, γιατί η φωτιά δεν παίζει μαζί μας!». Και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς παραμένει υψηλός σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Δωδεκάνησα, Επτάνησα κ.α.
