Το τέλος της προστασίας της πρώτης κατοικίας και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών από προχθές με την έναρξη εφαρμογής του νέου πτωχευτικού νόμου καταδικάζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο τονίζοντας την ανάγκη να αναπτυχθεί κίνημα που να αποτρέψει τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις.
Το ΠΑΜΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ολοκλήρωσε το πολύχρονο και διαχρονικό ξήλωμα της προστασίας της λαϊκής κατοικίας και απαιτεί την πλήρη προστασία της λαϊκής κατοικίας για να μη χάσει κανείς άνθρωπος το σπίτι του, διαγραφή χρεών τόκων και πανωτοκίων που έχουν επιβληθεί σε οφειλέτες όπως επίσης ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημιουργίας κατοικιών για να στεγαστούν χιλιάδες οικογένειες και άμεση επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.
«Πλέον τα λαϊκά νοικοκυριά με τον νέο πτωχευτικό –ληστρικό νόμο, που ισχύει από 1η Ιούνη βρίσκονται μπροστά σε μια ιδιότυπη χρεοκοπία με την οποία θα υποχρεούνται να δουλεύουν για τις τράπεζες ενώ όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία θα περνάνε στις τράπεζες. Στο σπίτι τους θα μπορούν πλέον να μένουν με ενοίκιο που θα ορίζουν οι τοκογλύφοι χάνοντας όλα τα χρήματα που μέχρι τότε είχαν πληρώσει για εξόφληση του δανείου».
Το Μέτωπο αναφέρει πως «αυτή η επίθεση ενάντια στον μόχθο και τον ιδρώτα του λαού έχει ονοματεπώνυμο. Είναι οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που υπηρετούν τους μονοπωλιακούς ομίλους και τους τραπεζίτες αδιαφορώντας για τις κοινωνικές ανάγκες. Το δικαίωμα της κατοικίας έχει γίνει ένα πανάκριβο και δυσπρόσιτο εμπόρευμα. Η ανάγκη απόκτησης κατοικίας γίνεται ευκαιρία τοκογλυφίας από τα νόμιμα αρπακτικά και με την πρώτη αδυναμία πληρωμής είναι έτοιμοι για έξωση και ξανά πώληση σε άλλο θύμα».
«Το Εργατικό λαϊκό κίνημα δεν μπορεί να επιτρέψει να χαθούν περιουσίες από τα κοράκια και τα φαντς. Όπως το προηγούμενο διάστημα ήμασταν μπροστά στην προστασία της λαϊκής κατοικίας, έτσι συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα για να γίνει πράξη το "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη"» προσθέτει το ΠΑΜΕ.
Τέλος, καλεί «όποιον εργαζόμενο ή επαγγελματία βρεθεί μπροστά στον κίνδυνο να χάσει το σπίτι του, να μην υποκύψει στις πιέσεις, να μη χάσει τους κόπους μιας ζωής. Να απευθυνθεί στο σωματείο του, να δώσουμε με αλληλεγγύη και συμμετοχή, όλοι μαζί τον αγώνα να μη χαθούν άλλες κατοικίες».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας