Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Παρά την άγρια καταστολή στο συλλαλητήριο της Τετάρτης, και χθες το απόγευμα αρκετές χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη.

Από νωρίς ξεχώριζε το πανό του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) με το σύνθημα «Δεν θα εφαρμοστεί». Την ώρα που ολοκληρωνόταν η συζήτηση μέσα στη Βουλή, χιλιάδες φοιτητές φώναζαν έξω «αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά» και «απ’ τα ιδρύματά μας δεν λείπει η αστυνομία, δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία», παραμένοντας για αρκετές ώρες στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος.

Χιλιάδες φοιτητές και χθες στους δρόμους της Αθήνας

Ανάμεσα στα πλακάτ που ξεχώριζαν ήταν εκείνα μαθητών που μιλούσαν για δεκάδες χιλιάδες εκτός ανώτατης εκπαίδευσης, όπως και το «Κεραμέ(ως) εδώ» σε ένα λογοπαίγνιο με το επώνυμο της υπουργού.

Οι φοιτητές ζητούν ακόμη να ανοίξουν επιτέλους με όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό τα Πανεπιστήμια που εδώ κι έναν χρόνο παραμένουν κλειστά, λειτουργώντας σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης. Η συγκέντρωση ήταν καλά περιφρουρημένη, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έδειξαν, όπως συνηθίζουν τον τελευταίο καιρό, πρόθεση να κλιμακώσουν την ένταση κι έτσι ολοκληρώθηκε ειρηνικά με κατάληξη στην Ομόνοια ύστερα από περίπου δύο ώρες

Αποχωρώντας αρκετοί φοιτητές τόνιζαν ότι ο αγώνας τους για ένα δημοκρατικό και καλύτερο Πανεπιστήμιο δεν τελειώνει εδώ και με την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά αντίθετα ξεκινά μαζί με την επιστροφή στα αμφιθέατρα.