ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Νίπτει τας χείρας της η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής δηλώνοντας αναρμόδια να απαντήσει για το αν θα γίνει η επαναμεταγωγή του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως ο νέος νόμος ορίζει για όσους στερήθηκαν βιαίως τη δυνατότητα ύστερα από πολλά χρόνια σε κελί να συνεχίσουν την έκτιση της ποινής τους σε αγροτικές φυλακές.

Στο μεταξύ, ο κρατούμενος βρίσκεται από χθες πλήρως απομονωμένος σε χώρο που κατ’ επίφαση ονομάζεται χώρος νοσηλείας και υπό το βλέμμα κάμερας τοποθετημένης στον χώρο.

Σε ερώτηση της «Εφ.Συν.», πηγές της γραμματείας απάντησαν ότι «βρίσκεται σε θάλαμο νοσηλείας-αναρρωτήριο για καλύτερη επίβλεψη της υγείας του. Υπάρχει συνεχής επίβλεψη από νοσηλευτές, ενώ είχαν προγραμματιστεί χθες αιματολογικές εξετάσεις. Εξετάζονται τα ζωτικά του όργανα τρεις φορές την ημέρα και η κατάστασή του είναι γενικά καλή και ο ίδιος πολύ καταβεβλημένος. Εάν χρειαστεί και οι γιατροί πουν ότι πρέπει να πάει στο νοσοκομείο, θα πάει».

Σε ό,τι, δε, αφορά την τοποθέτηση κάμερας, κάτι που αυστηρά απαγορεύει ο νόμος μέσα στα κελιά, μας απάντησαν ότι: «Επειδή δεν είναι κελί αλλά θάλαμος νοσηλείας, υπάρχει κάμερα, που δεν είναι όμως συνδεδεμένη με καταγραφικά, ενώ για την ύπαρξή της που αφορά την καλύτερη επίβλεψη των νοσηλευομένων έχει ενημερωθεί η εισαγγελέας».

Εν τω μεταξύ χθες σε Αθήνα και Πάτρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με πανομοιότυπο τρόπο και με περιορισμένη χρήση χημικών δεν επέτρεψαν σε μερικές δεκάδες άτομα και στις δύο πόλεις να διαδηλώσουν υπέρ του απεργού πείνας. Στην Πάτρα, το πρωί, σε δύο προσαγωγές αντιεξουσιαστών προχώρησε η αστυνομία σε διαδήλωση 100 ατόμων έξω από το κτίριο του πρώην Παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις πρωινές συλλήψεις, με την αστυνομία να προχωρά στη στοχευμένη σύλληψη τρίτου ατόμου, φοιτητή Φαρμακευτικής, 25 χρόνων.

Πρόκειται για εκδικητική και αναίτια σύλληψη καθώς ο φοιτητής είχε πέσει θύμα άγριου ξυλοδαρμού από 11 αστυνομικούς στις 17 Νοεμβρίου 2020, γεγονός το οποίο καταγγέλθηκε μέσω δικηγόρου. Οι αστυνομικοί τον ξεχώρισαν χθες μέσα στο πλήθος, τον συνέλαβαν και σήμερα, όπως και οι δύο πρώτοι, περνά από τον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της βίας κατά αστυνομικών (!), φθοράς ξένης περιουσίας, διατάραξης κοινής ειρήνης και… μετάδοσης μολυσματικής νόσου!

Στην Αθήνα, στα Προπύλαια, η απογευματινή συγκέντρωση αλληλέγγυων στον Κουφοντίνα διαλύθηκε πριν καν ξεκινήσει, με βίαιη απώθηση των διαδηλωτών, που πρόλαβαν να ανοίξουν ένα πανό, και με τη χρήση μερικών δακρυγόνων, ένα εκ των οποίων έπεσε μέσα σε αυτοκίνητο!