Εγκλωβισμένος μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής παρέμεινε αρκετός κόσμος στον πολιτικό χώρο «Ταξική Αντεπίθεση» με δυνάμεις ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ να μην τους αφήνουν ούτε να βρουν νερό και φαγητό.
Όλα ξεκίνησαν η αστυνομία έστησε ασφυκτικό κλοιό έξω από τα γραφεία ώστε να μην περάσει κανένας και να κατευθυνθεί στο σημείο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Στο σημείο παρέμειναν μέχρι αργά δυνάμεις ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ, ενώ δεν επέτρεψαν σε κανέναν να προσεγγίσει, ούτε στον δικηγόρο. Παράλληλα, απωθήθηκαν βίαια δημοσιογράφοι που επιχείρησαν να φτάσουν εκεί.
Οι εγκλωβισμένοι καταγγέλλουν απόπειρα εισβολής μέσα στον πολιτικό χώρο από παρακείμενο κτίριο, ενώ αναφέρουν πως όταν προσπάθησαν να απεγκλωβιστούν, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διπλανό γκαράζ προσπαθώντας να τους συλλάβουν και παραλίγο να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί.
Ανακοίνωση των εγκλωβισμένων
Βρισκόμαστε από το πρωί εγκλωβισμένοι από δυνάμεις της αστυνομίας στα γραφεία της Ταξικής Αντεπίθεσης, Αραχώβης 42. Το έγκλημα μας; Επιχειρήσαμε να αποδώσουμε φόρο τιμής στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στην συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου. Από την πρώτη κιόλας στιγμή οι σύγχρονοι μπουραντάδες της ομάδας ΔΕΛΤΑ απέκλεισαν τα γραφεία. Λόγω του αποκλεισμού ανεβήκαμε στην ταράτσα και φωνάξαμε συνθήματα για τον Αλ. Γρηγορόπουλο.
Οι ομάδες ΔΕΛΤΑ έφτασαν μέχρι και στο σημείο να εισβάλουν μέσα στον πολιτικό χώρο, από διπλανή πολυκατοικία, απειλώντας και προσβάλλοντας συντρόφους. Σαν να μην έφτανε αυτό ο ασφυκτικός εγκλωβισμός, χωρίς πρόσβαση σε νερό και φαγητό, γινόταν πιο έντονος. Κάποιοι σύντροφοι δοκίμασαν την τύχη τους ανεβαίνοντας σε παρακείμενο τοίχο, προκείμενου να μπορέσουν με έναν τρόπο να απεγκλωβιστούν. Τότε, οι ομάδες ΔΕΛΤΑ εισέβαλλαν στο διπλανό πάρκινγκ που συνορεύει με τον πολιτικό χώρο και επιχείρησαν να πετάξουν από ύψος δύο συντρόφους με προφανή σκοπό να τους προκαλέσουν θανάσιμη βλάβη.
Αυτή είναι η τακτική της αστυνομίας και σε όποιον αρέσει. ΜΑΤαδες να βεβηλώνουν το μνημείο του Αλέξη, διαλύοντας συγκεντρώσεις, κυνηγώντας και ξυλοκοπώντας κόσμο, ο οποίος ήθελε να τιμήσει την μνήμη του. Αυτοί είναι οι φασίστες δολοφόνοι της κυβέρνησης. Απαιτούμε τώρα την άρση του αποκλεισμού του πολιτικού χώρου από τις δολοφονικές δυνάμεις της αστυνομίας.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας