Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μποτιλιάρισμα από… άλλες εποχές την Παρασκευή σε πολλούς οδικούς άξονες της Αττικής, καθώς οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους είτε για να πραγματοποιήσουν τις τελευταίες αγορές πριν από το lockdown είτε για να ταξιδέψουν εκτός Αθηνών ώστε να προλάβουν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από το πρωί στις 6:00 έως τις 17:00 πέρασαν από τα διόδια Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας συνολικά 43.996 οχήματα.

Το «ξαφνικό» lockdown έφερε κυκλοφοριακό χάος 

Ειδικότερα, πέρασαν 22.780 από τα διόδια της Αθηνών-Κορίνθου και 21.216 από τα αντίστοιχα της Αθηνών-Λαμίας.

Το «ξαφνικό» lockdown έφερε κυκλοφοριακό χάος 

Το γεγονός αυτό δημιουργεί περαιτέρω ανησυχία για τυχόν διασπορά του ιού από την πρωτεύουσα σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς χιλιάδες Αθηναίοι έσπευσαν να φύγουν τα εξοχικά τους προκειμένου να περάσουν εκεί τις ημέρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τις τελευταίες δύο ημέρες στην Αττική καταγράφεται η μεγαλύτερη κίνηση των τελευταίων δύο ετών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής στις 5:30 μ.μ της Παρασκευής η κίνηση στους δρόμους έφτασε στο απόγειο.

Σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 33% αυξημένη και 15% παραπάνω από την περσινή παραμονή Χριστουγέννων, όπου παραδοσιακά παρατηρείται η πιο έντονη κίνηση του έτους.

Το «ξαφνικό» lockdown έφερε κυκλοφοριακό χάος 

«Μποτιλιάρισμα» όμως δεν καταγράφηκε μόνο στους δρόμους, αλλά εντός και εκτός καταστημάτων λιανικής και σούπερ μάρκετ με τους πολίτες να βιάζονται να κάνουν τα τελευταία ψώνια πριν την επιβολή του lockdown.

Το «ξαφνικό» lockdown έφερε κυκλοφοριακό χάος