• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 7.6°C / 10.0°C
  1 BF
  52%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  8°C 6.2°C / 9.1°C
  2 BF
  37%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  11°C 9.9°C / 13.0°C
  3 BF
  51%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.9°C / 8.9°C
  1 BF
  23%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 6.9°C
  2 BF
  42%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  7°C 5.5°C / 9.0°C
  1 BF
  48%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  5°C 5.4°C / 5.4°C
  0 BF
  26%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  10°C 9.6°C / 11.6°C
  1 BF
  44%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 7.7°C / 11.0°C
  4 BF
  61%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 5.9°C
  2 BF
  49%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 7.2°C / 9.6°C
  4 BF
  49%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 6.2°C / 8.7°C
  2 BF
  49%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.9°C / 11.9°C
  2 BF
  46%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  8°C 7.9°C / 8.8°C
  2 BF
  34%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  7°C 5.6°C / 9.4°C
  1 BF
  56%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 6.8°C / 8.8°C
  0 BF
  36%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 6.6°C / 9.8°C
  1 BF
  43%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 6.3°C / 7.7°C
  3 BF
  39%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  7°C 6.3°C / 9.2°C
  2 BF
  45%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  6°C 5.8°C / 5.8°C
  1 BF
  36%
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πονοκέφαλος ΑΣΕΠ με τις προσλήψεις στο παρά πέντε

 • A-
 • A+
Το ΑΣΕΠ θα έχει στη διάθεσή του μόλις 20 μέρες για να ελέγξει χιλιάδες πιστοποιητικά και ενστάσεις και μάλιστα επί τεχνικών ειδικοτήτων.

Aφησαν να περάσουν εννέα μήνες πανδημίας γνωρίζοντας ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού στις αστικές συγκοινωνίες και τώρα ετοιμάζουν άρον άρον 609 μόνιμες προσλήψεις, χωρίς ουσιαστικά να επιτρέπουν στο ΑΣΕΠ να ελέγξει τη νομιμότητά τους.

Το ΑΣΕΠ θα έχει στη διάθεσή του μόλις 20 μέρες για να ελέγξει χιλιάδες πιστοποιητικά και ενστάσεις και μάλιστα επί τεχνικών ειδικοτήτων. Οι τεχνικές ειδικότητες εμφανίζουν την ιδιαιτερότητα να πιστοποιούνται με πλήθος διαφορετικών αποδεικτικών σπουδών, που μπορεί να έχουν εκδοθεί σε μεγάλο βάθος χρόνου από εκπαιδευτικά ιδρύματα τα οποία έχουν καταργηθεί. Στην περίπτωση αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαπιστωθεί η γνησιότητά τους και η ακρίβεια των στοιχείων τους.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι για μία από τις ειδικότητες, εκείνη των Τεχνιτών Ηλεκτρονικών Δ.Ε., απαιτείται «πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος» από 32 διαφορετικές κατευθύνσεις σπουδών (από Τεχνικούς Δικτύων-Τηλεπικοινωνιών μέχρι Ιατρικών Οργάνων). Τα πτυχία αυτά μπορεί να έχουν εκδοθεί από ΙΕΚ ή Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ), Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών (ΤΕΕ), Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο (ΕΠΛ), Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο (ΤΕΛ) ή Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) ή Τεχνική Επαγγελματική Σχολή (ΤΕΣ) δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή από Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ του ν. 1346/1983 ή ν. 3475/2006, ενώ γίνεται δεκτός και κάθε «άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής». Ανάλογα ισχύουν για τους Οδηγούς Δ.Ε. όπου γίνονται δεκτοί τίτλοι από πλήθος ειδικοτήτων και πάλι από ΙΕΚ, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ, ΕΠΛ, ΤΕΛ, ΤΕΣ, ΟΑΕΔ κ.λπ.

Συνολικά οι θέσεις που προκηρύσσονται είναι: 367 Δ.Ε. Οδηγοί Λεωφορείων, 75 Δ.Ε. Οδηγοί Συρμών, 56 Δ.Ε. Τεχνίτες για την ΟΣΥ (Λεωφορεία-Τρόλεϊ) διαφόρων ειδικοτήτων (Οχημάτων, Ηλεκτροτεχνίτες, Βαφείς, Ταπητουργοί, Ηλεκτροσυγκολλητές, Ψυκτικοί, Τορναδόροι, Εγκαταστάτες), 89 Δ.Ε. Τεχνικοί και 22 Τ.Ε. Ηλεκτρολόγοι και Ηλεκτρονικοί για τη ΣΤΑΣΥ (Μετρό-Τραμ).

Προσωπικό

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων και τα στοιχεία θα αξιολογηθούν από τις δύο εταιρείες που θα προσλάβουν το προσωπικό, δηλαδή την ΟΣΥ και τη ΣΤΑΣΥ, οι οποίες ελέγχονται απολύτως από την κυβέρνηση. Αυτές θα καταρτίσουν και τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων.

Το ΑΣΕΠ θα κληθεί εκ των υστέρων να πάρει τους προσωρινούς πίνακες και τα... φορτηγά των δικαιολογητικών προκειμένου: 1) να ελέγξει αν όλα έγιναν νόμιμα, 2) να εγκρίνει ή να απορρίψει τις ενστάσεις όσων δεν περιλαμβάνονται στους προσωρινώς επιτυχόντες. Ομως για όλη αυτή τη δουλειά διατίθεται στο ΑΣΕΠ διάστημα μόλις 20 ημερών και μάλιστα με τη σαφή πρόβλεψη στην ΠΝΠ του περασμένου Αυγούστου ότι «σε περίπτωση άπρακτης παρόδου της προθεσμίας, θεωρείται ότι το ΑΣΕΠ επικυρώνει ως οριστικό τον προσωρινό πίνακα».

Ο χρόνος θεωρείται πολύ παραπάνω από υπερσυμπιεσμένος, καθώς για τέτοιες περιπτώσεις τεχνικών ειδικοτήτων διατίθενται στο ΑΣΕΠ τουλάχιστον δύο μήνες ώστε να ελέγξει τη νομιμότητα.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Είναι η μάσκα ΚΝ95 μια κάποια λύση έναντι της Covid-19;
Αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας παντού, απευθύνουν οι ειδικοί, λόγω της επέλασης της Όμικρον. Ειδικά για σουπερμάρκετ και ΜΜΜ, η σχετική εισήγηση κάνει λόγο για μάσκες υψηλής προστασίας.
Είναι η μάσκα ΚΝ95 μια κάποια λύση έναντι της Covid-19;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επιστρέφουν ο δακτύλιος και ο συνωστισμός στα ΜΜΜ, ενώ θεριεύει η πανδημία
Με αύξηση της επιτρεπόμενης πληρότητας από το 65% στο 85% στα μέσα μαζικής μεταφοράς απαντά η κυβέρνηση στα προβλήματα συνωστισμού που παρατηρούνται και αναμένεται να ενταθούν από σήμερα λόγω επιστροφής του...
Επιστρέφουν ο δακτύλιος και ο συνωστισμός στα ΜΜΜ, ενώ θεριεύει η πανδημία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νοσούσε και τον καλούσαν για δρομολόγια
Νοσηλευόταν επί 18 ημέρες με κορονοϊό, αλλά η ΟΣΥ τον καλούσε καθημερινά να κάνει δρομολόγια ως οδηγός λεωφορείου. Αυτό και άλλα πολλά και αδιανόητα αναφέρει σε επιστολή της η αδελφή του 53χρονου οδηγού...
Νοσούσε και τον καλούσαν για δρομολόγια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο μικροσκόπιο οι 609 προσλήψεις στις συγκοινωνίες
Το ΑΣΕΠ προσπαθεί να ελέγξει ουσιαστικά τη νομιμότητα των διορισμών σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, παρακάμπτοντας τις ασφυκτικές προθεσμίες που του επέβαλε η κυβέρνηση.
Στο μικροσκόπιο οι 609 προσλήψεις στις συγκοινωνίες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αναπάντητα ερωτήματα για τα ΚΤΕΛ
Κενά σχετικά με το θέμα της ασφάλειας του επιβατικού κοινού παρατηρούνται στη σύμβαση για τα οχήματα των ΚΤΕΛ που θα βελτίωναν το συγκοινωνιακό σύστημα της πρωτεύουσας.
Αναπάντητα ερωτήματα για τα ΚΤΕΛ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας