Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ευρεία επιχείρηση διάσωσης προσφύγων και μεταναστών έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης βορειοανατολικά της Αμοργού, ενώ έρευνες πραγματοποιούνται αυτή την ώρα για τον εντοπισμό ενός άνδρα που αγνοείται.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, φορτηγό πλοίο με προορισμό την Τουρκία που έπλεε στην περιοχή διέσωσε 151 πρόσφυγες-μετανάστες που επέβαιναν σε ακυβέρνητο θαλαμηγό σκάφος. Η διάσωση έγινε κάτω από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, καθώς έπνεαν άνεμοι εντάσεως 8 Μποφόρ. Στην επιχείρηση συμμετείχαν παραπλέοντα πλοία, ελικόπτερο και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ κινητοποιήθηκαν σκάφη του Λιμενικού(ΠΑΘ, πλωτό περιπολικό και ναυαγοσωστικό).

Μαρτυρίες των διασωθέντων αναφέρουν πως ένας από τους επιβαίνοντες στο θαλαμηγό σκάφος, πήδηξε στη θάλασσα και αγνοείται. Πληροφορίες λένε -δεν επιβεβαιώνονται ακόμα από το Λιμενικό- ότι αυτός ήταν ο διακινητής τους.