Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με περισσότερα από 3.000 σπίτια να έχουν πλημμυρίσει, καλλιεργήσιμες εκτάσεις να έχουν καταστραφεί και η κτηνοτροφία να έχει υποστεί βαρύτατο πλήγμα από την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε την κεντρική Εύβοια, οι πληγέντες αναμένουν άμεσα από την κυβέρνηση το χρονοδιάγραμμα για τη χορήγηση των αποζημιώσεων προκειμένου να επουλώσουν μέρος των ζημιών που υπέστησαν.

Το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η «Θάλεια» πιάνοντας στον ύπνο την κρατική μηχανή αναγκάζει την κυβέρνηση να τρέξει το θέμα των αποζημιώσεων με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο να δηλώνει (ΣΚΑΪ) ότι σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας θα ανακοινώσει τα χρήματα που αντιστοιχούν στους πληγέντες, ενώ προανήγγειλε ότι θα ενισχυθεί οικονομικά και ο δήμος του Ωρωπού. 

«Το υπουργείο Εσωτερικών έχει αναλάβει το κομμάτι στήριξη των δήμων και της Περιφέρειας, την πλήρη αποκατάσταση της υδροδότησης της περιοχής και την πρώτη ανάπλαση των ακτών που έχουν υποστεί καταστροφές. Για τον σκοπό αυτό διαθέτουμε στους δυο δήμους 1,2 εκατ. ευρώ αμέσως προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες. Ταυτόχρονα κλιμάκιο του υπουργείου Υποδομών με πολλούς μηχανικούς μαζί με τους μηχανικούς της Περιφέρειας καταγράφουν τις υπόλοιπες ζημιές σε υποδομές προκειμένου να παρέμβουν στην υλοποίησή τους. Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας θα ανακοινώσει τα χρήματα που αντιστοιχούν στους πληγέντες. Η πρώτη εικόνα που έχω είναι ότι είναι πάνω από 3.000 τα σπίτια που έχουν πλημμυρίσει.  Άρα το πρώτο μέλημα είναι να στηριχτούν αυτοί οι άνθρωποι. Παράλληλα, θα ενισχυθεί οικονομικά και ο απέναντι δήμος του Ωρωπού, όπου στο Χαλκούτσι πλέον δεν υπάρχει παραλία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Η περιοχή των Πολιτικών υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές, καθώς το ρέμα που διασχίζει το χωριό φούσκωσε και το έχει χωρίσει στη μέση.

Μερική βοήθεια έχει σταλεί προς τους κατοίκους από συνεργεία του Δήμου αλλά και εθελοντικές ομάδες, ωστόσο οι κάτοικοι δηλώνουν απογοητευμένοι για το πως θα επαναφέρουν την κατάσταση και θα σώσουν τα υπάρχοντα και τις περιουσίες τους.