ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ξεκίνησε χθες τη λειτουργία του o πρώτος ξενώνας για άστεγους χρήστες του Δήμου Αθηναίων που δίνει τη δυνατότητα σε μια ιδιαίτερα ευπαθή ομάδα να βρει καταφύγιο εν μέσω πανδημίας αλλά και στο μέλλον.

Στον Ξενώνα Μεταβατικής Φιλοξενίας θα μπορούν να φιλοξενηθούν 70 άτομα (με δυνατότητα υποδοχής έως 140 άτομα) για διάστημα μέχρι έξι μηνών.

H δομή ολοκληρώθηκε ύστερα από συνεργασία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ) του δήμου με τον ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ και ΜΚΟ, όπως Praksis, Αποστολή, Γιατροί του Κόσμου, Θετική Φωνή κ.ά.

Εξειδικευμένο προσωπικό από τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ θα παρέχει σε 24ωρη βάση υπηρεσίες στέγασης, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, νοσηλευτικής, συμβουλευτικής, ψυχοκοινωνικής στήριξης και ένταξης, κατά προτεραιότητα σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης.

Επιπλέον, θα υπάρχει διασύνδεση με υπηρεσίες υγείας, νομικής συνδρομής, πρόνοιας, κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης. Σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή από τα τέλη του 2018 και πιο πρόσφατα στοιχεία του ΚΥΑΔΑ, στους δρόμους της Αθήνας βρίσκονται περισσότεροι από 200 χρήστες που δυνητικά θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν.

Χθες επισκέφθηκαν τη δομή οι πρόεδροι του ΟΚΑΝΑ, Αθανάσιος Θεοχάρης, και του ΚΕΘΕΑ, Χρήστος Λιάπης, μαζί με τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη.

«Σε αυτούς τους ανθρώπους δεν επιδιώκουμε να προσφέρουμε ένα σπίτι που απλά θα μένουν. Θέλουμε να τους δώσουμε την προστασία, την ιατρική περίθαλψη, τη φροντίδα και τις αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής που χρειάζονται. Το καταφέρνουμε μέσα από τη στενή συνεργασία μας με επιστήμονες, φορείς και τους πλέον ειδικούς. Ευχαριστώ τους ανθρώπους του ΟΚΑΝΑ, του ΚΕΘΕΑ και όλους όσοι ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί μας για να φτάσουμε στον στόχο», δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης.