Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μέτρα ανακοίνωσε σήμερα (Κυριακή) ο Δήμος Αθηναίων, μετά τις περαιτέρω αποφάσεις που έλαβε το Υπουργείο Υγείας για τον νέο κορονοϊό (Covid-19).

Μεταξύ άλλων, ο δήμος της πρωτεύουσας κλείνει για τέσσερις εβδομάδες τις Λέσχες Φιλίας του, αρχής γενομένης από αύριο, 9 Μαρτίου. Επίσης, ανακοίνωσε πως θα γίνονται άμεσα απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους ευθύνης του, ενώ θα τηρούνται με τον πλέον  αυστηρό τρόπο, οι κανόνες υγιεινής σε σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, γυμναστήρια, στα τέσσερα κολυμβητήρια του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Σεράφειο, Κολοκυνθούς, Γκράβα, Γουδή) και όπου αλλού χρειάζεται.

Ειδικά στα κολυμβητήρια, θα διασφαλίζεται απολύτως η ποιότητα του νερού, το σύστημα ανακυκλοφορίας του, η αναγκαία απολύμανση αλλά και η σχολαστική καθαριότητα των χώρων. Επίσης, γίνονται πλέον πιο τακτικοί οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του νερού και συγκεκριμένα δυο φορές την εβδομάδα, ενώ διπλασιάζονται οι ώρες εργασίας των συνεργείων καθαρισμού ώστε να γίνεται ακόμα πιο εντατικά τόσο ο καθαρισμός όσο  και η απολύμανση.

Τέλος, υπογράμμισε πως λαμβάνονται όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα στις υπηρεσίες του Δήμου και ιδιαίτερα όπου εξυπηρετείται το κοινό.