ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Διαλεκτή Αγγελή
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Εύγε» από την Ιερά Σύνοδο έλαβε η υπουργός Παιδείας για την κατάργηση της αργίας και την επαναφορά του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, ως ημέρας εκκλησιασμού και άλλων εκδηλώσεων, στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μεταξύ των εγκρίσεων του νέου Οργανισμού της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, του προϋπολογισμού της Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως για το οικονομικό έτος 2020 και της έγκρισης αποσπάσεων κληρικών, η Ιερά Σύνοδος, «εκτιμώσα την απόφαση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων αξιοτίμου κ. Νίκης Κεραμέως περί της καταργήσεως στα σχολεία Α/θμίου και Β/θμίου Εκπαιδεύσεως της αργίας της εορτής και της επαναφοράς του εορτασμού των αγίων Τριών Ιεραρχών, των προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας (30ή Ιανουαρίου), ως ημέρα εκκλησιασμού και άλλων επικαίρων εκδηλώσεων, απεφάσισε την αποστολή προς αυτήν σχετικού συγχαρητηρίου γράμματος».

Η Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε επίσης και με το «εσχάτως ανακύψαν» –σε αυτό δεν έχει άδικο– ζήτημα των εκτρώσεων. Ακολουθώντας τις διδαχές της Αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, η Ι.Σ. τοποθετείται σχετικά υποστηρίζοντας ότι τα έμβρυα αποτελούν έναν πλήρη και ακέραιο άνθρωπο από τη στιγμή της σύλληψής τους και ως εκ τούτου «θεωρεί την εκουσία έκτρωση ως φόνο και δεν την αποδέχεται».

Μάλλον η Ι.Σ. δεν είχε πληροφορηθεί ακόμη για την πρόθεση της υπουργού, όπως η ίδια δήλωσε, να εισαγάγει –επιτέλους– τη σεξουαλική αγωγή στα σχολεία· τη σεξουαλική αγωγή την οποία η Εκκλησία σιχαίνεται… όπως ο διάολος το λιβάνι.