Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Συλλαλητήριο για την αστυνομική βία και το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής

Φωτογραφία αρχείου

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Συλλαλητήριο για την αστυνομική βία και το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής

  • A-
  • A+

Κάλεσμα για συμμετοχή σε συλλαλητήριο με βασικό αίτημα την καταδίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής αλλά και κατά της κρατικής καταστολής στο πλαίσιο του δόγματος «νόμος και τάξη» απευθύνουν οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς.

Με βασικό σύνθημα: «Όχι στο ξέπλυμα της δολοφονικής Χρυσής Αυγής - Ο λαός στο δρόμο! Να τσακίσουμε το φασισμό - Να αντισταθούμε στην κρατική καταστολή!», η διαδήλωση προγραμματίζεται για τις 13.00 στα Προπύλαια.

Κάλεσμα στη συγκέντρωση απευθύνουν οι: Αναμέτρηση (Ομάδα Κομμουνιστών/στριών), Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ), Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡΑΣ), ΔΕΑ, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ), Κόκκινο Νήμα, Κρίση+Κριτική,Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά.

Σε μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο μετά την απαλλακτική για τους χρυσαυγίτες εισαγγελική πρόταση, κάλεσε και η ΚΕΕΡΦΑ στις 2μμ, στα Προπύλαια. Από κοινού μαζί της καλούν σε συμμετοχή οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η Ενότητα» , η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος, ο Χαντίμ Χουσείν, πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν, η Μαρία Κασκαρίκα, μητέρα του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ξεχωριστό κάλεσμα στο αυριανό συλλαλητήριο, στις 13:00, απευθύνει και το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα.

Σε συμμετοχή σε όλες τις αντιναζιστικές συγκεντρώσεις καλεί και ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανακοίνωση - κάλεσμα 

Προκαλεί το λαϊκό αίσθημα η πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου στη δίκη της ΧΑ, που επιρρίπτει την ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αποκλειστικά στο Ρουπακιά ως αποτέλεσμα δήθεν «τυχαίας συνάντησης», και ξεπλένει το ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ για τη δολοφονία του Παύλου και τις φονικές επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Η εισαγγελέας περιφρόνησε το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που δείχνει ξεκάθαρα την άμεση εμπλοκή και συμμετοχή ολόκληρης της τοπικής οργάνωσης της ΧΑ στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την προηγούμενη στοχοποίησή του από το ναζιστικό μόρφωμα, αλλά και την άμεση εμπλοκή των υψηλότερων κλιμακίων της ΧΑ σε όλες τις επιθέσεις με ανθρωποκτόνο δόλο. Είναι η ίδια εισαγγελέας που είχε προτείνει την καταδίκη του αθώου Τάσου Θεοφίλου με βάση τις διατάξεις περί τρομοκρατίας (187Α ΠΚ) επικαλούμενη σαθρά επιχειρήματα, πρόταση που τελικά δεν υιοθετήθηκε από το δικαστήριο.

Πρόκειται για μία ακόμη απόδειξη για τα αμιγώς πολιτικά κριτήρια που υποκινούν παράγοντες της δικαιοσύνης και που καθιστούν τον δικαστικό μηχανισμό μοχλό επιβολής αντιδραστικών εξελίξεων. Δεν είναι τυχαία μια τέτοια πρόταση, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την επίθεση από εκεί που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει εξαπολύσει γενικευμένη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, με το δόγμα «Νόμος και Τάξη».

Τα περιστατικά ωμής αστυνομικής βίας που έλαβαν χώρα κατά την εκκένωση καταλήψεων (λόγου χάρη σε βάρος της οικογένειας Ινδαρέ) στο Κουκάκι - μία γειτονιά που τελεί υπό "κατάληψη" από το AirBnB- συμπληρώνουν το κρεσέντο αυταρχισμού που ξεδιπλώνεται με την αποχαλίνωση της κρατικής βίας.

Η πολιτική της αντιδημοκρατικής επίθεσης στη δημόσια και πολιτική ζωή - που θωρακίζεται από ένα έντονα αντιδημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο νόμων και διατάξεων - συνεχίζεται με τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταστείλει το εργατικό και απεργιακό κίνημα με αντιδραστικές αντεργατικές ρυθμίσεις με αφορμή την πρόσφατη απεργία των εργαζόμενων του μετρό. Οι παράνομες και αθρόες συλλήψεις, το χτύπημα του ασύλου, η κακοποίηση διαδηλωτών, η εκκένωση χώρων αλληλεγγύης και η στοχοποίηση πολιτικών χώρων και αγωνιστών δεν θα περάσουν!

Σε αυτό το κλίμα, μια εξέλιξη στην υπόθεση της δολοφονικής συμμορίας της ΧΑ που θα αθωώνει το ναζισμό, οπλίζει το χέρι των φασιστών.

Δεν θα το επιτρέψουμε! Ο λαός γνωρίζει με την πικρή πείρα του ότι η ΧΑ και οι φασίστες αποτελούν εγκληματικές συμμορίες και θανάσιμο κίνδυνο.

Απαιτούμε την καταδίκη των δολοφόνων της ΧΑ.

Οι παλλαϊκοί αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας θα τσακίσουν το φασισμό. Θα είμαστε στους δρόμους και παρόντες τη μέρα συνέχισης της δίκης στις 8.1.2020 και μέχρι να σβήσουμε το φασισμό και να δικαιωθούν ο Παύλος, ο Σαχζάτ και τόσοι χτυπημένοι από τους φασίστες.

Θα υπερασπιστούμε τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, απέναντι στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία.

*Το κάλεσμα υπογράφουν οι: Αναμέτρηση (Ομάδα Κομμουνιστών/στριών), Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ), Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡΑΣ), ΔΕΑ, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ), Κόκκινο Νήμα, Κρίση+Κριτική,Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ), ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, νΚΑ, Ξεκίνημα, ΟΚΔΕ, Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά.

 Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η κυρία Αδαμαντία Οικονόμου, εισαγγελέας της έδρας στη δίκη της Χ.Α., πήρε την απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου, καθώς και το σύνολο των ψευδών ισχυρισμών που προβάλλει σε όλες τις πρόσφατες δηλώσεις και συνεντεύξεις του ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης και τα επανέλαβε, ουσιαστικά, ως εισαγγελική πρόταση προς τους δικαστές.

Σε κάθε περίπτωση μία λέξη αρμόζει: ντροπή.

Μπαράζ αντιφασιστικών συγκεντρώσεων από ΚΕΕΡΦΑ

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε μπαράζ αντιφασιστικών συγκεντρώσεων στο Εφετείο με αρχή τις 8 Γενάρη 2020, μέρας έναρξης των αγορεύσεων της πολιτικής αγωγής, Στις 17 Γενάρη καλεί σε διαδήωλση στα 7 χρόναι από την επέτειο της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν, στην Πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα.

Η μεγάλη κλιμάκωση είναι η 21 Μάρτη, μέρα διεθνούς κινητοποίησης κατά του ρατσισμού και του φασισμού. Μέχρι τότε επιδιώκουμε να ολοκληρωθεί η δίκη με την καταδίκη των νεοναζί, για να πάει όλη η ηγεσία των νεοναζι της ΧΑ στη φυλακή.

«Το αντιφασιστικό κίνημα δεν έχει πει την τελευταία του λέξη, είναι αυτό που έφερε τη ΧΑ στο εδώλιο και θα οδηγήσει στην καταδίκη της», είπε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ΚΕΕΡΦΑ, την Παρασκευή.

«Η κυρία εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου κατάφερε να αναβιώσει το φάντασμα του Κωνσταντίνου Κόλλια, του εισαγγελικού στελέχους της δικαιοσύνης που μετά την κατοχή, στις δίκες των δοσιλόγων, λειτούργησε ως το πρώτο πλυντήριο των συνεργατών των ναζί, έδωσε συνέχεια στη δίκη Λαμπράκη για να διασώσουν το παρακράτος και την Καρφίτσα και τον αντάμειψε η χούντα κάνοντάς τον τον πρώτο πρωθυπουργό της. Δεν τα ξεχνάμε αυτά, έχουμε επίγνωση ότι είναι μεγάλη μάχη για να φτάσουμε στη καταδίκη της ΧΑ όταν υπάρχει αυτό το παρελθόν μέσα στο δικαστικό σώμα. Η τοποθέτησή της όχι μόνο δίνει συγχωροχάρτι στην ναζιστική εγκληματική οργάνωση, όχι μόνο συγκαλύπτει την ασυλία που απολάμβανε, αλλά ανοίγει το δρόμο στην επανανομιμοποίησή της. Δίκαια έχει αγανακτήσει όλος ο δημοκρατικός κόσμος», ανέφερε ακόμα.

«Η εισαγγελική πρόταση δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία», είπε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, «Η παρουσία, οι ερωτήσεις, η κατεύθυνση της συγκεκριμένης εισαγγελέως όλα αυτά τα χρόνια δεν μας άφηνε αμφιβολία ότι το πρόσημο της πρότασής της θα ήταν απαλλακτικό. Παρόλα αυτά το περιεχόμενο και το σκεπτικό της ήταν ακόμα και για εμάς σοκαριστικό», τόνισε επίσης..

«Συμμετέχουμε στην κατακραυγή των δημοκρατικών πολιτών και στο συλλαλητήριο και καλούμε ο Γενάρης, όταν θα λαμβάνουν χώρα οι αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής, να είναι μήνας αντιφασιστικής δράσης μέσα και έξω από το δικαστήριο», είπε ακόμα.

«Δεν συμφωνώ με την εισαγγελική πρόταση. Οι χρυσαυγίτες σκότωσαν τον γιο μου και τον Παύλο Φύσσα, τι άλλα αποδεικτικά στοιχεία χρειάζονται για να καταδικάσουν τους δολοφόνους;», είπε ο Χαντίμ Χουσεϊν.

 

Το κάλεσμα του Δικτύου

«Ο special one των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας έκανε, και συνεχίζει να κάνει, πράξη τις φιλοδοξίες του με την ευχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η ασφυκτική αστυνομοκρατία αμέσως μετά τις εκλογές, από το καλοκαίρι, οι παρενοχλήσεις σε άτομα, κυρίως γυναίκες, οι εξευτελισμοί διαδηλωτών ή τυχαίων ανθρώπων, οι αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις και όλη η κατασταλτική υστερία κορυφώθηκαν στις 17/11 και στις 6/12 σ' ένα κρεσέντο αυταρχισμού. Όμως το έργο του special one δεν τελειώνει εκεί.

Μέσα στα πλαίσια του τελεσίγραφου που εξέδωσε για να εκκενωθούν οι καταλήψεις στέγης που οργανώθηκαν απ' το κίνημα για μια ασφαλή παραμονή τον προσφύγων σε τούτο τον τόπο, που γνωρίζει από προσφυγιά, άρχισε να εκκενώνει καταλήψεις σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας και με πρόσχημα μια από αυτές στο Κουκάκι, οι πραιτωριανοί του βασάνισαν, με τις ευλογίες του - και με τις ευλογίες της δικαιοσύνης - την οικογένεια που είχε την ατυχία να ζει στο διπλανό σπίτι. Τους ξυλοκόπησαν, τους κράτησαν ημίγυμνους και δεμένους στην ταράτσα του σπιτιού τους παραβιάζοντας το οικιακό άσυλο και σαν να μην έφταναν αυτά, τους φόρτωσαν και ένα σωρό ψευδείς κατηγορίες συνεπικουρούμενοι απ' τα γνωστά κανάλια. Είναι φανερό απ' την κοινωνική πολιτική την αστυνομοκρατία/καταστολή και την πολιτική στο προσφυγικό/μεταναστευτικό που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πως η κατηφόρα είναι μεγάλη κι επικίνδυνη. Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίσουμε στο μεσαίωνα, τη γυμνή ζωή, την ιερά εξέταση, τα βασανιστήρια και την ελέω θεού μοναρχία, να είστε σίγουροι.

Η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους.

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες

Να λογοδοτήσουν οι πραίτωρες της ΕΛΑΣ

ΩΣ ΕΔΩ!»

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Αντιδράσεων συνέχεια για την αστυνομική βία και αυθαιρεσία
Ολοένα και μεγαλώνει το κύμα διαμαρτυρίας για την αδικαιολόγητη αστυνομική βία που ξεδιπλώνεται στο πλαίσιο του δόγματος «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Αντιδράσεων συνέχεια για την αστυνομική βία και αυθαιρεσία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο στα Προπύλαια
Αντιφασιστική διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Δεκέμβρη στις 2μμ στα Προπύλαια κατά της εισαγγελικής πρότασης απαλλαγής των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής.
Αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο στα Προπύλαια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανελλαδικές κινητοποιήσεις γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Κινητοποιήσεις και σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα κ.ά.
Πανελλαδικές κινητοποιήσεις γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χιλιάδες νέοι τίμησαν τη μνήμη του Αλέξη
Με δύο πορείες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και ανάλογες εκδηλώσεις σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας χιλιάδες νέοι τίμησαν την μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Εκτεταμένα επεισόδια, που όμως είχαν...
Χιλιάδες νέοι τίμησαν τη μνήμη του Αλέξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας
Στη Βουλή κατέληξε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας, η πρώτη απάντηση -όπως τονίζουν οι συμμετέχοντες- στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα απ' τη ΔΕΘ.
Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας