• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  35°C 32.8°C / 36.7°C
  3 BF
  35%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  35°C 32.1°C / 36.6°C
  4 BF
  34%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.5°C / 36.6°C
  3 BF
  57%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 32.2°C / 33.9°C
  4 BF
  20%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.9°C / 30.9°C
  4 BF
  48%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  34°C 31.8°C / 34.3°C
  2 BF
  36%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  30°C 30.4°C / 30.9°C
  2 BF
  23%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  35°C 35.2°C / 35.2°C
  3 BF
  28%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 28.8°C / 31.1°C
  4 BF
  68%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  31°C 29.0°C / 30.9°C
  1 BF
  48%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  30°C 30.4°C / 30.8°C
  4 BF
  54%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 30.7°C / 31.7°C
  2 BF
  35%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.9°C / 30.9°C
  4 BF
  62%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  35°C 33.4°C / 34.9°C
  0 BF
  26%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  36°C 33.4°C / 36.6°C
  2 BF
  20%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 30.8°C / 30.8°C
  4 BF
  48%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  35°C 33.8°C / 36.0°C
  3 BF
  21%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.3°C / 30.5°C
  3 BF
  56%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.5°C / 35.0°C
  3 BF
  41%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  31°C 31.3°C / 31.3°C
  1 BF
  39%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Και άλλος «άριστος» της κυβέρνησης της Ν.Δ. με σκοτεινό προφίλ

 • A-
 • A+

Πώς μπορεί να έχει την οποιαδήποτε σχέση με τον ευαίσθητο χώρο της κοινωνικής πρόνοιας και μάλιστα να διορίζεται σε θέση ευθύνης ένα πρόσωπο που διακρίνεται για την ομοφοβία, την ξενοφοβία και τον εθνικισμό του, αυτό μόνο η κυβέρνηση της Ν.Δ. μπορεί να το γνωρίζει.

Συγκεκριμένα, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία διόρισε στις 28 Νοεμβρίου πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΟΔΑΖ) τον Διονύσιο Καμβάση, συνταξιούχο του Δημοσίου.

Ο κύριος Καμβάσης ήταν προϊστάμενος του τμήματος Γραμματείας και Διοικητικής Μέριμνας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για το τμήμα που κανονίζει, για παράδειγμα, τη διάθεση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων στα στελέχη του υπουργείου. Ανθρωποι που εργάζονταν εκεί τον θυμούνται μέχρι σήμερα να ακούει στη διαπασών εμβατήρια και να απειλεί «θα δείτε τι θα σας κάνουμε όταν έρθουμε εμείς στην κυβέρνηση».

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι όποιες ρεβανσιστικές εξάρσεις άλλου ενός φανατικού μέλους της Ν.Δ. Ο κύριος Καμβάσης έχει διαπρέψει σε ρατσιστικές, ομοφοβικές και αλυτρωτικές αναρτήσεις στο φέισμπουκ:

«Στις εθνικές εορτές της πατρίδας μου απαιτώ να συμμετέχουν μόνο Ελληνες. Γιατί αυτές δεν είναι Pride Party. Αρκετά το ξεφτιλίσαμε!!!!!» (25/3/2018).
«Δέχονται πίσω πρόσφυγες για να διευκολύνουν τη Μέρκελ!!! Στα 4 κύριοι και κτενίστε και το κανταΐφι» (18/6/2018).
«Εκεί στην κυβέρνηση κτενίζουν το καταΐφι αρκετοί για αυτό θέλουν υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια!!!!» (25/4/2018).
«Οταν με τον σύντροφό σου γυαλίζεις το πόμολο, το παιδί που θα υιοθετήσεις τι θα κάνει;;; Θα κτενίζει το καταΐφι!!!» (25/4/2018).
«Θα γίνω λαθρομετανάστης για να έχω περίθαλψη και δωρεάν σπίτι» (26/4/2017).
«Μετανάστες έκλεισαν την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και επιτέθηκαν σε οδηγούς χωρίς κάποια απαγόρευση ή αντίδραση από ΜΑΤ. Εσύ μπορείς να το κάνεις αυτό ελεύθερα;;;;» (27/8/2018).
«Ελληνες προσοχή στις εκλογές, το αποτέλεσμα θα κριθεί από την ψήφο των Πακιστανών. Δείτε ομιλία Βίτσα στην πακιστανική κοινότητα» (28/3/2019).

Ενώ στις 8 Φεβρουαρίου 2018 δημοσιεύει αλυτρωτικό χάρτη της Ελλάδας που περιλαμβάνει ολόκληρα τα τουρκικά παράλια και την Κωνσταντινούπολη, ολόκληρη τη Βόρεια Μακεδονία και τη Νότια Αλβανία, τον οποίο συνοδεύει με το σχόλιο «Ολοι μπροστά στον αγώνα».

Και μόνο η ιδέα ότι ένα πρόσωπο με αυτή τη δημόσια παρουσία θα μπορούσε να τεθεί επικεφαλής υπηρεσίας που σχετίζεται με την κοινωνική πρόνοια προκαλεί ανατριχίλα. Δεν είναι βέβαια ο μόνος - είναι γνωστές οι ρατσιστικές και ομοφοβικές αναρτήσεις του νέου διοικητή του Νοσοκομείου Κω.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι ο κύριος Καμβάσης αντικαθιστά έναν πρόεδρο με δεκαετή θητεία. Οπως σημειώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ, ο τέως πρόεδρος Στάθης Μπετίνης «δεν ήταν επιλογή μιας μόνο κυβέρνησης και ενός κόμματος» και «έχει ένα εξαιρετικά επιτυχημένο έργο ως πρόεδρος ενός τόσο κοινωνικά σημαντικού και ευαίσθητου τομέα, όπως η πρόνοια και η φροντίδα ευπαθών ομάδων».

Και υπογραμμίζει με νόημα: «Είναι προφανώς περιττό να ζητήσουμε από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ζακύνθου τη διαδικασία, τα κριτήρια και τα βιογραφικά στοιχεία με τα οποία αξιολογήθηκαν οι υποψήφιοι πρόεδροι για την εν λόγω θέση και το πότε ακριβώς έγινε η προκήρυξή της».

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Τα έγραψα, αλλά δεν τα εννοούσα»
Παραδέχεται ότι έκανε ρατσιστικές, ομοφοβικές και αλυτρωτικές αναρτήσεις στο φέισμπουκ ο νέος πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΟΔΑΖ) Διονύσιος Καμβάσης.
«Τα έγραψα, αλλά δεν τα εννοούσα»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σε πλήρη εφαρμογή η ποινικοποίηση της αίτησης ασύλου
Οι αποφάσεις της κυβέρνησης, που παίρνουν τη μορφή Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ανοίγουν τον δρόμο στη ρατσιστική βία μετά την προκλητική στάση της Τουρκίας να κατευθύνει πρόσφυγες και μετανάστες προς τα...
Σε πλήρη εφαρμογή η ποινικοποίηση της αίτησης ασύλου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η αλληλεγγύη νίκησε και τα περίστροφα...
Παρά την επιμονή ορισμένων ακραίων, που επιχείρησαν να τινάξουν στον αέρα τοπικό συμβούλιο στην Πεντέλη το βράδυ της Τετάρτης, εντέλει στήθηκε στην περιοχή δομή ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων.
Η αλληλεγγύη νίκησε και τα περίστροφα...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μιλούσε για «λαθροπιθήκους», έγινε διοικητής νοσοκομείου
Ανταμείφθηκε για τις ακραίες ξενοφοβικές αναρτήσεις του το στέλεχος της Ν.Δ. Τάσος Τσαχουργιανίδης που ανέλαβε το Νοσοκομείο Κω και εμφανίζεται τώρα θεσμικός και υπεράνω διακρίσεων.
Μιλούσε για «λαθροπιθήκους», έγινε διοικητής νοσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το ασυγχώρητο αμάρτημα της μισαλλοδοξίας!
Αμετανόητος και προκλητικός εμφανίστηκε στην επιστολή παραίτησής του προς τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, παρουσιάζοντας τον εαυτό του σαν… μάρτυρα.
Το ασυγχώρητο αμάρτημα της μισαλλοδοξίας!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηττήθηκε το κήρυγμα μίσους από άμβωνος
Ηχηρό μήνυμα υπεράσπισης του κράτους δικαίου, καταδίκης των ασύδοτων ρατσιστικών κηρυγμάτων της Ιεραρχίας και προστασίας των θυμάτων του ομοφοβικού μίσους έστειλε χτες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου,...
Ηττήθηκε το κήρυγμα μίσους από άμβωνος

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας