Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

«Παράνομη» έκρινε σήμερα (Δευτέρα) το δικαστήριο, την αυριανή 24ωρη απεργία της ΠΝΟ, ωστόσο όπως δήλωσε στην «Εφ.Συν» ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς η απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

To δικαστήριο ωστόσο απέρριψε το αίτημα των ακτοπλόων να απαγορευθεί στο μέλλον ανάλογη κινητοποίηση των ναυτεργατών για τον ίδιο λόγο.

Οπότε από τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης μέχρι και τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο.

Θυμίζουμε ότι το πρωί της Τρίτης εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο Πειραιά προσφυγή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) κατά της απεργιακής κινητοποίησης της ΠΝΟ.

«Είναι προφανές ότι αυτή η απόφαση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εκφρασμένη αγωνιστική βούληση των ναυτεργατών και παράλληλα προσπαθεί να πλήξει και να βάλει εμπόδια στο ξεδίπλωμα της πανελλαδικής αγωνιστικής και απεργιακής δράσης που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα από εκατοντάδες σωματεία και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα» τόνισε ο πρόεδρος του ναυτεργατικού σωματείου ΠΕΝΕΝ και πρόσθεσε πως η δικαστική απόφαση δεν μπορεί να εμποδίσει ούτε να βάλει φρένο στην αγωνιστική συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία της 24/9/2019.

Η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη της για  περιφρούρηση στις 5.00 το πρωί της Τρίτης  στην καντίνα (απέναντι από τα γραφεία της ΑΝΕΚ) μέσα στο λιμάνι και σε συγκέντρωση στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΑΛΛΑΣ» στις 9.30 το πρωί.

«Στις αίθουσες των δικαστηρίων δεν θα κριθούν οι ΣΣΕ, η συνδικαλιστική δράση, το δικαίωμα στην απεργία, έχουν κατακτηθεί με σκληρούς ταξικούς αγώνες και θυσίες» επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ,ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

«Η γενικευμένη επίθεση εφοπλιστών, κυβέρνησης της ΝΔ όπως και των προηγούμενων, στόχο έχει το τσάκισμα του συνόλου των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, σε συνθήκες γαλέρας να αυξάνουν οι εφοπλιστές την κερδοφορίας τους, να απολαμβάνουν διαρκώς προνόμια και επιδοτήσεις» συμπληρώνουν.

Οι διοικήσεις των σωματείων καλούν τα μέλη τους σε απεργιακή προσυγκέντρωση αύριο Τρίτη στις 5 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.