ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Στέργιος Ζιαμπάκας
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ενός ανδρός δημοτική αρχή! Συγκεντρωτισμό αρμοδιοτήτων στο πρόσωπό του αποπνέει η απόφαση του νέου δημάρχου Αθηναίων με τον ορισμό των αντιδημάρχων.

Ο Κ. Μπακογιάννης όχι μόνο επέλεξε να είναι πρόεδρος της ενισχυμένης σε αρμοδιότητες Οικονομικής Επιτροπής του δήμου –κάτι που συχνά επιλέγεται από δημάρχους της χώρας– αλλά και να συγκεντρώσει τις αρμοδιότητες για την αντιδημαρχία Οικονομικών όπως και τις αρμοδιότητες για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό.

Σε δεύτερο σημαντικό πρόσωπο στον Δήμο Αθηναίων ανάγεται ο Ελ. Σκιαδάς, με θητεία και στις προ ετών δημοτικές διοικήσεις των Ντόρας Μπακογιάννη και Νικ. Κακλαμάνη, που ορίστηκε αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Ιστορικού Αρχείου.

Σε περίπτωση που απουσιάζουν ή κωλύονται τόσο ο κ. Μπακογιάννης όσο και ο κ. Σκιαδάς, καθήκοντα δημάρχου θα ασκεί ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Ν. Αβραμίδης, με θητεία στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ως επικεφαλής της παράταξης «Παναθηναϊκό Κίνημα».

Κατά τα λοιπά, καθήκοντα αντιδημάρχων (μέχρι τις 31 Αυγούστου 2019) αναλαμβάνουν οι Β. Φ. Αξιώτης (Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως), Β. Κορομάντζος (Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων), Σ. Κολλάτος (Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού), Γ. Αποστολόπουλος (Δόμησης και Κτηριακών Υποδομών), Αλεξία Εβερτ-Αλβέρτη (Κοινωνικής Αλληλεγγύης) και Ν. Μακρόπουλος (Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων).

Καθήκοντα εντεταλμένων συμβούλων (χωρίς αμοιβή, διευκρινίζει η δημοτική αρχή) αναλαμβάνουν οι Σεραφίνα Αβραμίδου (για τα Αδέσποτα Ζώα), Εμμ. Καλαμπόκας (Υγείας) και Δήμητρα Ινέζ Αγγελή-Λυκούδη (για θέματα που αφορούν το Παιδί).