Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ακινητοποιημένα τα περισσότερα μέσα μεταφοράς στην πρωτεύουσα λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ. Τα σωματεία των εργαζομένων σε μετρό, Ηλεκτρικό, τραμ και τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία, ενώ τα λεωφορεία κινούνται από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ.

Επίσης, δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια τρένων σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. H ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε πως δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιό της και κάλεσε τους επιβάτες που έχουν προμηθευτεί εισιτήρια να περάσουν από τα εκδοτήρια της εταιρείας προκειμένου να αποζημιωθούν.

«Θέτουμε ως πρώτιστο καθήκον την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών», αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ και ζητά υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και προσλήψεις προσωπικού.

Ανάλογα αιτήματα προβάλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό (ΣΕΛΜΑ), διεκδικώντας επίσης κάλυψη του συνόλου των αναγκών των αστικών συγκοινωνιών από κρατική χρηματοδότηση.

Δεμένα τα πλοία, κλειστά τα λιμάνια

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) και ως εκ τούτου τα πλοία είναι για 24 ώρες δεμένα στα λιμάνια.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες θεριεύουν και οξύνονται.

Συνταξιοδοτικό, ασφαλιστικά, τα προβλήματα που προκύπτουν από τον νόμο 4150/2013, ανεργία του κλάδου, μαύρη ανασφάλιστη εργασία τα κύρια ζητήματα των ναυτεργατών.

Επίσης, κλειστά είναι τα εμπορικά λιμάνια της χώρας καθώς στην απεργία συμμετέχει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

Βασικό αίτημα της ΟΜΥΛΕ είναι η υπογραφή των ΣΣΕ των εργαζομένων στα 11 περιφερειακά λιμάνια της χώρας.