Χρειάστηκαν σχεδόν 15 μέρες για να αποκολληθεί το φορτηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Νέαρχος», ελληνικής σημαίας, που στις 27 Οκτωβρίου είχε προσαράξει κάτω από άγνωστες συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή Νέας Καμένης (νησίδα) στη Σαντορίνη.
Το πλοίο αποκολλήθηκε το πρωί της Κυριακής με τη βοήθεια ρυμουλκού και αυτή την ώρα οδηγείται σε αγκυροβόλιο νότια της Θήρας.
Είχε προηγηθεί η απάντληση των περίπου 80 τόνων καυσίμων που μετέφερε.
Στο πλοίο, που έχει κατασκευαστεί το 1968, την ημέρα της προσάραξης επέβαιναν 13 μέλη πλήρωμα και 5 επιβάτες, οδηγοί των 5 φορτηγών αυτοκινήτων, ωστόσο κανείς δεν τραυματίστηκε.
Από την προσάραξη προκλήθηκε ζημιά στο αριστερό μέρος της πλώρης του, καθώς και εισροή υδάτων στα διπύθμενά του.
Δύτες της κοινοπραξίας «Med Tugs», που έχει αναλάβει όλη την επιχείρηση, έλεγξαν τη ζημιά και αποκατέστησαν το ρήγμα που είχε προκληθεί.
