Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά στον Δήμο Δίρφης-Μεσσαπίων Εύβοιας όπου συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Γιόβα, υπαρχηγό επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης, δεν υπάρχει πλέον φλόγα παρά μόνο διάσπαρτες αναζωπυρώσεις.

Ωστόσο, θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, όλη τη νύχτα, η μάχη για την κατάσβεση, κυρίως από τα πεζοπόρα τμήματα και όλες τις επίγειες δυνάμεις.

Όπως εξήγησε ο Κωνσταντίνος Γιόβας, οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω του ανάγλυφου της περιοχής αλλά και την πυκνή καύσιμη ύλη καθώς το πευκοδάσος ήταν γεμάτο ξερά κλαδιά και ρητίνη από τη συλλογή των ρητινοπαραγωγών.

Οι δυνάμεις θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν τη νύχτα, που δεν φυσάει, ώστε μέχρι αύριο το μεσημέρι, οπότε αναμένεται η ενίσχυση των ανέμων, να έχουν κατασβέσει πλήρως την πυρκαγιά.

Η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στο Κοντοδεσπότι Ευβοίας και γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις απειλώντας δύο οικισμούς.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας έπνεαν κατά τόπους άνεμοι 4-5 μποφόρ, ενώ αυτή την ώρα έχει πέσει η έντασή τους.

Στο σημείο παραμένουν όλες οι επίγειες δυνάμεις μέχρι να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο. Στην περιοχή βρίσκονται 186 πυροσβέστες, 62 οχήματα και 70 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, καθώς η πυρκαγιά έκαιγε ανεξέλεγκτη για αρκετές ώρες τη Δευτέρα.