ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Τάσος Σαραντής
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μπορεί να μην ήταν πολυάριθμη, καθώς η Αθήνα έχει σχεδόν αδειάσει, αλλά είχε δυναμική και παλμό η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις καταστροφικές πυρκαγιές και αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους, στην οποία κάλεσαν χθες στην πλατεία Κλαυθμώνος κοινωνικοί φορείς και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Λαϊκής Ενότητας, του ΚΚΕ (μ-λ), του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος, της Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας και του Κόκκινου Νήματος. Ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μάξιμου.

«Αυτή η πολιτική είναι εγκληματική, αφήσανε στο Μάτι τον κόσμο να καεί», «Κυβέρνηση, Ε.Ε., καπιταλιστές, τα μέτρα σας κοστίζουν ανθρώπινες ζωές», «Πλημμύρες και φωτιές μάς παίρνουνε ζωές, αυτή είναι η ανάπτυξη στον καπιταλισμό», «Δεν είναι φυσικές οι καταστροφές, είναι εγκληματικές οι πολιτικές», «Η ιδιωτικοποίηση και οι περικοπές αφήνουν απροστάτευτες ανθρώπινες ζωές», «Τα εγκλήματα δεν είναι μια στιγμή, είναι του συστήματος η πολιτική», «Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

«Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και εγκληματικές πολιτικές γι’ αυτή την εκατόμβη των νεκρών και την τραγωδία που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μάτι. Την παντελή απουσία του κρατικού μηχανισμού την πλήρωσαν με τη ζωή τους κάτοικοι και παραθεριστές και τη βίωσαν όσοι έδωσαν τη μάχη για να επιβιώσουν. Και αυτοί έρχονται και μας λένε ότι δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών επιδιώκοντας με το πέρασμα του χρόνου να ξεχαστούν οι νεκροί και η καταστροφή», μας λέει ο Δημήτρης που συμμετείχε στην πορεία.

Η Κατερίνα μάς λέει χαρακτηριστικά:

«Μέσα σε ένα χρόνο είχαμε τη ρύπανση στον Σαρωνικό, τις πλημμύρες στη Μάνδρα και τώρα τη φωτιά στο Μάτι με την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών. Ολα αυτά είναι πολιτικά εγκλήματα και από πίσω τους βρίσκεται η καταστροφή του περιβάλλοντος προς όφελος του κεφαλαίου. Το εργατικό κίνημα πρέπει να εκφράσει έμπρακτα την αμέριστη αλληλεγγύη του στον λαό της Ανατολικής Αττικής».