Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να απομακρυνθούν τα πασσαλάκια και να γίνει εφικτή η μεταφορά και των υπόλοιπων οικίσκων στη ΒΙΑΛ κατέθεσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου κατά του εμφανιζόμενου ως ιδιοκτήτη του επίμαχου τμήματος στον παράδρομο που οδηγεί στις κύριες εγκαταστάσεις της ΒΙΑΛ.

Το δικαστήριο μάλιστα δέχτηκε τον επείγοντα χαρακτήρα της υπόθεσης και έτσι η αίτηση συζητείται σήμερα το πρωί. Με την αίτηση προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χίου, το υπουργείο ζητά να απομακρυνθούν άμεσα οι πάσσαλοι που εμφανίστηκαν εν μέσω της οδού μικραίνοντας το πλάτος της και εμποδίζοντας τη διέλευση των φορτηγών και άλλων βαρέων οχημάτων απαραίτητων για τις εργασίες διαμόρφωσης των βάσεων και την τοποθέτηση των οικίσκων.

Παρά την απόρριψη των προσωρινών μέτρων που είχε ζητήσει με δική του προσφυγή ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου τμήματος και την παραπομπή της υπόθεσης σε τακτική δικάσιμο -και την τοποθέτηση των πρώτων δώδεκα οικίσκων με παρέμβαση εισαγγελέα-, ομάδα κατοίκων αμέσως μετά επανήλθε και ουσιαστικά κατέλαβε τον χώρο.

Εκεί έστησαν εκ νέου τα πασσαλάκια που είχαν αφαιρεθεί, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση των υπόλοιπων οικίσκων ώστε να στεγαστούν οι πρόσφυγες που ακόμα διαβιούν σε σκηνές και παραπήγματα.

Παράλληλα πάντως, ο Δήμος Χίου, σε χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, αποφάσισε να προσφύγει στο ΣτΕ καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης της άδειας χωροθέτησης του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη ΒΙΑΛ.