Να παραταθεί η προθεσμία αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων έως τις 30 Δεκεμβρίου 2015 ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Γιώργος Πατούλης, σε επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση και προς τον υφυπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρο Κοντονή.
Στην επιστολή του, ο κ. Πατούλης δικαιολόγησε το αίτημά του επισημαίνοντας την ανάγκη για συνέχιση των αθλητικών δραστηριοτήτων αλλά και για διακοπή των εξοντωτικών προστίμων. Η λήξη της πρόσφατης προθεσμίας για εκσυγχρονισμό και αδειοδότηση των εγκαταστάσεων είναι στις 8 Φεβρουαρίου.
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, οι αθλητικές εγκαταστάσεις παραδόθηκαν προ 15ετίας στους δήμους από τη Γ.Γ. Αθλητισμού και τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, όμως είχαν κατασκευασθεί χωρίς οικοδομικές άδειες και με αμφισβητούμενες τεχνικές προδιαγραφές.
Επίσης, ο κ. Πατούλης επικαλέστηκε την οξεία οικονομική κρίση και τη συνακόλουθη μείωση της χρηματοδότησης των δήμων, ως αιτίες για την καθυστέρηση των δήμων, όσον αφορά στον εκσυγχρονισμό και στην αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων με δικές τους δαπάνες.
