Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μάχες σώμα με σώμα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, με μέλη Κινημάτων κατά των πλειστηριασμών και του ΠΑΜΕ να προσπαθούν να εισέλθουν στις αίθουσες. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση (και) χημικών απώθησαν βίαια τους διαδηλωτές οδηγώντας τους εκτός του Ειρηνοδικείου. Τρεις τραυματίες μεταξύ αυτών και ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής Θανάσης Μπαρτσώκας. Το συγκεντρωμένο πλήθος δεν πτοήθηκε και παρέμεινε για αρκετή ώρα εκτός του κτιρίου φωνάζοντας συνθήματα κατά των πλειστηριασμών.

•Οι πλειστηριασμοί επανήλθαν μαζί με αρκετή καταστολή ενώ οι συμβολαιογράφοι φυγαδεύτηκαν από την Οδό Δέγλερη, συνοδευόμενοι από τα ΜΑΤ. 

Στην κινητοποίηση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών παραβρέθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζανης και κατήγγειλε ορισμένα μέσα ενημέρωσης για συκοφαντία. «Λύσσαξαν από το πρωί ορισμένα μέσα ενημέρωσης να με συκοφαντούν ότι μετέχω σε μια κινητοποίηση για να γλυτώσω από τον πλειστηριασμό ακίνητο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

«Αυτοί με γκλομπς και τραπεζίτες. Εμείς με το δίκιο και τους αγώνες»

Λίγες ώρες μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Ειρηνοδικείο, η Λαϊκή Ενότητα με ανακοίνωσή της, «καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τον ακραίο αυταρχισμό και την επιχείρηση καταστολής του κινήματος κατά των πλειστηριασμών που διαδραματίστηκε στα Ειρηνοδικεία της χώρας και ιδιαίτερα στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας».

Η ΛΑ.Ε., σημειώνει πως «οι δυνάμεις των ΜΑΤ, κατ’ εντολή της Κυβέρνησης Τσίπρα και των Υπουργών Κοντονή και Τόσκα, επιτέθηκαν με τον πιο βάναυσο τρόπο ενάντια στους αγωνιστές του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών, με ξύλο ακόμα και με ρίψη δακρυγόνων μέσα στον κλειστό χώρο του Ειρηνοδικείου Αθηνών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών και ιδιαίτερα του Θανάση Μπαρτζώκα, στέλεχος της ΛΑΕ, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο».

«Αυτός ήταν ο διάλογος της υποτιθέμενης Αριστεράς με τον λαό. Μέσα στο Ειρηνοδικείο βιώσαμε τη χούντα. Το ότι μας απέτρεψαν να μπούμε μέσα καθιστά τους πλειστηριασμούς που έγιναν, μεταξύ των οποίων 10 πρώτης κατοικίας, άκυρους», είπε μεταξύ άλλων ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος από το «Κίνημα Δεν Πληρώνω». 

Από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για σωρεία παρανομιών στις διαδικασίες που ξεκινούν από τη γενική συνέλευση του συμβολαιογραφικού συλλόγου τη Δευτέρα, ενώ επέκρινε ιδιαίτερα την άσκηση βίας από πλευράς της αστυνομίας.

Ανακοίνωση κατά των πλειστηριασμών εξέδωσε το ΚΚΕ, με το ΠΑΜΕ να καταδικάζει τη χρήση βίας και χημικών. 

Συνολικά 14 πλειστηριασμοί

Τελικά, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών διεξήχθησαν το απόγευμα της Τετάρτης 12 από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς ακινήτων. Ακόμη, ολοκληρώθηκαν δύο ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των πλειστηριασμών ακινήτων που έγιναν στους 14.

Αναλυτικότερα, από τους 29 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς έγιναν 20 και εξ αυτών ολοκληρώθηκαν για 12 ακίνητα, ενώ για 8 αν και ξεκίνησαν δεν μπόρεσαν να ολοκληρωθούν. Ακόμη, οι υπόλοιποι 9 δεν ξεκίνησαν καν.

Από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ο ένας αφορούσε μονοκατοικία στην Κηφισιά που εκπλειστηριάστηκε για οφειλή 1.430.000 ευρώ και ο δεύτερος αφορούσε 5 αποθήκες που εκπλειστηριάστηκαν για οφειλή 500.000 ευρώ.