Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν την Πέμπτη ανάμεσα σε εφοριακούς και επιχειρηματία στην Αγριά Βόλου, όταν τους απείλησε με σπαθί (!) στη διάρκεια ελέγχων στο κατάστημά του.
Ηταν η τρίτη φορά που πραγματοποιήθηκε έλεγχος στη συγκεκριμένη επιχείρηση για τη μη έκδοση αποδείξεων ύστερα από σχετικές καταγγελίες.
Ο επιχειρηματίας, εκνευρισμένος από την επιβολή προστίμου, απείλησε τους εφοριακούς που με τη σειρά τους κάλεσαν την Αστυνομία η οποία τον συνέλαβε.
Στη γνωστή επιχείρηση του Βόλου βρέθηκε «συνεργείο» εφοριακών υποδυόμενο τους πελάτες για να διερευνήσει τις σχετικές καταγγελίες και επέβαλε πρόστιμο ύψους 500 ευρώ.
Οταν όμως ο ιδιοκτήτης έκανε την εμφάνισή του, τους απείλησε με σπαθί το οποίο χτυπούσε στον πάγκο όπου βρίσκεται η ταμειακή ενώ τους έβριζε. Επίσης, πυροβόλησε με καραμπίνα στον αέρα κατά την αποχώρησή τους.
Οι εφοριακοί εξέλαβαν, όπως ήταν φυσικό, αυτήν την πράξη ως απειλή και έτσι ζήτησαν τη συνδρομή της Αστυνομίας που προχώρησε στη σύλληψή του για κατοχή όπλων και απειλές και σε έρευνα στο κατάστημα και το σπίτι του για κατοχή όπλων.
Οπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, η επιχείρηση του οξύθυμου Βολιώτη θα κλείσει για ένα μήνα λόγω άρνησης ελέγχου.
Στον έλεγχο στο σπίτι του βρέθηκαν 350.000 ευρώ, χρυσές λίρες, μια καραμπίνα και δυο όπλα με φυσίγγια!
«Δεν εκφοβιζόμαστε»
Με αφορμή το περιστατικό, που δεν ήταν το πρώτο μέσα στο καλοκαίρι, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοι δεν εκφοβίζονται και θα συνεχίσουν το έργο τους:
«Αναφορικά με το νέο περιστατικό βίας και απειλών κατά εργαζομένων της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων (ΥΕΔΕ) κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων τους, χτες στην περιοχή του Βόλου, οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας και στόχο την καταπολέμηση και πάταξη της φοροδιαφυγής. Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα», αναφέρει.
Ανακοίνωση με τίτλο «Δεν μας φοβίζουν τα όπλα και οι χατζάρες» εξέδωσε απο την πλευρά της η ΠΟΕ-ΔΟΥ.
