Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σεισμική δόνηση 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2:40 τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή των Μολάων στην Λακωνία με επίκεντρο την Ιέρακα, 34 χιλιόμετρα βόρεια της Νεάπολης.

«Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός, αλλά είχε μικρή διάρκεια», σύμφωνα με τον δήμαρχο Μονεμβασιάς, Ηρακλής Τριχείλης.

Όμως, ο ίδιος δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ότι «μέχρι σήμερα το πρωί δεν μας είχε αναφερθεί κάποιο πρόβλημα».

Επίσης, σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν υπήρξε καμία αναφορά για τυχόν ζημιές από την σεισμική δόνηση.

Τέλος, ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Μαρίνος Χαραλαμπάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε τη δόνηση που σημειώθηκε στη Λακωνία, ως «ένα μεμονωμένο γεγονός, που εντάσσεται στη φυσιολογική δραστηριότητα της περιοχής».