Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στα κεντρικά, νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και το νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, όπου γρήγορα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αυξηθούν και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο και τη Μακεδονία.

Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 23 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 7 έως 21 βαθμούς στην κεντρική και νότια, 8 έως 23 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, 13 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 13 έως 19 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ και τοπικά και πρόσκαιρα στο κεντρικό Αιγαίο και στο Καρπάθιο ισχυροί 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι 5 Μποφόρ, με εξασθένηση.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 Μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 Μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας με τοπικές μπόρες ή καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 Μποφόρ.

Πηγή: meteo.gr