Κατέληξε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου και νοσηλευόταν, ο 29χρονος Σύρος που το μεσημέρι της 30ης Μαρτίου αυτοπυρπολήθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ της Χίου διαμαρτυρόμενος για την παραμονή του στο νησί και τη μη εξέταση του αιτήματος ασύλου.
Ο 29χρονος είχε μεταφερθεί με πτήση του ΕΚΑΒ σε εντατική μονάδα του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλευόταν μέχρι τώρα με εγκαύματα στο 90% του σώματός του. Σημειώνεται ότι ο Σύρος ήρθε στη Χίο στις 22 Μαρτίου και τις τελευταίες ημέρες δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση.
Στο μεταξύ στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 32χρονος αστυνομικός, που στην προσπάθειά του να σώσει τον πρόσφυγα τραυματίστηκε ελαφρύτερα με τα εγκαύματα στα χέρια να φτάνουν το 7%, ενώ στο πρόσωπο καλύπτουν το 3% του δέρματος.
