Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με θετική εισήγηση συνεδριάζει το μεσημέρι το συντονιστικό των σωματείων στο μετρό, τον Ηλεκτρικό και το τραμ, προκειμένου να επικυρωθεί για 24ωρη απεργία την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες αναμένεται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη την Παρασκευή.

Οι συνδικαλιστές διαφωνούν με τη μεταφορά των εσόδων από την εμπορική εκμετάλλευση των σταθμών και των συρμών του δικτύου από τη ΣΤΑΣΥ στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής (ΟΑΣΑ).

Σε σχετική ανακοίνωση το συντονιστικό εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στην προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση, «που αποτελεί το “δούρειο ίππο” για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ».

Στην συνέχεια υποστηρίζει πως πρόκειται για «κρυφά σχέδια», που «δε θα περάσουν! Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική».

Θυμίζουμε ότι έτσι κι αλλιώς κλειστός θα είναι ο σταθμός «Περιστέρι» από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή λόγω εργασιών, που αφορούν στην εγκατάσταση των νέων ακυρωτικών μηχανημάτων.