Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Άστατος καιρός αναμένεται σε όλη σχεδόν τη χώρα, για το τριήμερο Σάββατο – Κυριακή – Καθαρά Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία:

Σήμερα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Λόγω αυξημένης μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, υπάρχει πιθανότητα για λασποβροχές κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις έως 8 Μποφόρ.

Παρόμοια θα είναι η εικόνα του καιρού και αύριο (Κυριακή) με βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ λασποβροχές αναμένονται στα κεντρικά και νότια. Υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων στο βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη, από την αρχή της ημέρας και έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις έως 7 Μποφόρ.

Στον χάρτη που ακολουθεί η κατανομή της πίεσης και του υετού το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή:

Άστατος καιρός το τριήμερο

Την Καθαρά Δευτέρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια. Στη βόρεια χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με λίγες νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6 Μποφόρ, ενώ στα ηπειρωτικά θα είναι ασθενείς και μόνο τοπικά έως μέτριοι, ευνοώντας εν γένει το πέταγμα του χαρταετού. 

Παρά το γεγονός ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν ενδείξεις για αξιόλογα ηλεκτρικά φαινόμενα στην ατμόσφαιρα, συνίσταται προσοχή, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου εκδηλώνονται βροχοπτώσεις.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Πηγή: meteo.gr